A GBD-H2000-res úszáshoz, futáshoz és biciklizéshez is kiválóan használható

Kütyü Magazin - 2023. március 31.

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

Az ütésálló GBD-H2000 beépített GPS-szel és hat darab szenzorral büszkélkedhet, ennek köszönhetően számos sporttevékenységhez ideális lehet. Az újdonság 38 százalékkal könnyebb, mint az előző GBD-H1000-es modell. „Ezt a Casio mérnökei úgy érték el, hogy egy beépített GPS-antennával rendelkező, kompakt tokot alkottak meg, amely szénszálerősítésű hátlappal rendelkezik. Ennek köszönhetően egy olyan karóra született meg, amely sokkal kényelmesebb viseletet biztosít a csuklón, mindemellett nem akadályozza a kar mozgatását” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.  A karóra 59,6 mm hosszú és 52,6 méter széles, valamint 19,4 mm vastag tokkal rendelkezik, amely mindössze 63 grammot nyom. 

 

 

Hogy mennyire sokoldalú karóráról van szó azt jól mutatja, hogy az újdonság pulzusmérővel, iránytűvel, magasság/légnyomásmérővel, hőmérővel, gyorsulásmérővel, illetve giroszkóppal (mozgásérzékelővel) is fel van szerelve. Ezeknek a modern fejlesztéseknek köszönhetően a karóra a távolság, a gyorsaság, az ütem, illetve számtalan további érték mérésére alkalmas, támogatva ezáltal a sportolást a futástól kezdve, a biciklizésen át az úszásig. Az edzéselemzési funkciók ugyancsak elérhetők ezekhez a mérési paraméterekhez, így a felhasználók teljes és hasznos képet kaphatnak sportolásuk eredményeiről. 

 

 

„Ugyancsak hasznos funkció lehet, hogy a karóra felméri az edzettségi szintet a maximális oxigénfelvétel (VO2max) alapján futás közben, illetve ellenőrzi a szív és a tüdő terhelését az edzés időtartama és intenzitása szerint” – hangsúlyozta Nagy Sándor. 

 

 

Az ehhez szükséges algoritmus a finn Polar Electro Oy-tól származik, amely több mint 50 éves tapasztalatának köszönhetően iparági vezetőnek számít a személyre szabott fitnesz, sport és egészségi szolgáltatások terén. A GBD-H2000-res által mért értékek, valamint az általa készített elemzések a Casio Watches applikációval párosítva akár az okostelefonon is visszanézhetők és ellenőrizhetők. Sőt, azon a felületen még részletesebb adatokhoz juthatnak ezáltal a felhasználók. Az alkalmazás mindemellett olyan praktikus tippekkel is segíti a karóra tulajdonosokat, mint például a jobb és pihentetőbb alvás megvalósítása. 

 

 

A karóra könnyű mindennapi használatát a fényenergiával működő karóraszerkezet is segíti, ennek köszönhetően ugyanis akkor is elérhetők egyes funkciók, ha akkumulátora már alacsony töltöttséggel rendelkezik. „A Casio számára rendkívül fontos a fenntarthatóság, éppen ezért a tok, az előlap, valamint a szíj egyaránt biomasszából készült műanyagból van. Ezt az anyagot olyan megújuló erőforrásból előállító alapanyagok felhasználásával készítik, mint például a ricinusmag, vagy a kukorica” – emelte ki a Casio termékmenedzsere. 

 

 

A GBD-H2000-res négyféle – fekete-sárga, fekete-narancs, full fekete, illetve kék-narancs – színkombinációban lesz elérhető. 

Kulcsszavak: óra, G-Squad, G-Shock, Casio
Vissza