A Lenovo bemutatja a prémium kategóriás új Yoga laptopokat

Kütyü Magazin - 2023. március 29.

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

A Windows 11 operációs rendszerrel felszerelt Yoga laptopok ezen generációja arra készült, hogy lenyűgözze a felhasználókat, legyen szó akár az új és továbbfejlesztett Lenovo X Power-ről, amely nagy teljesítményt kínál vékony vázban, a továbbfejlesztett PureSight kijelzőről vagy a Premium Suite-ról – a továbbfejlesztett és új funkciók gyűjteményéről, beleértve az új Yoga billentyűzetet a nagyobb tányérbillentyűkkel, amelyet a kényelem és a hatékonyság érdekében terveztek.  

"Tudjuk, hogy a digitális tartalomkészítők továbbra is a hibrid életstílust választják, hogy bárhol és bármikor alkothassanak útközben is, legyen szó a videók készítésétől a grafikák tervezéséig bármiről" – mondta Jun Ouyang, a Lenovo alelnöke és a Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group általános igazgatója. "A Lenovo legújabb, új prémium kategóriás Yoga Pro laptopjai az alkotóknak készültek. A teljesítmény és a hordozhatóság kombinálásával, beleértve a lenyűgöző új Mini-LED PureSight Pro kijelzőt és a továbbfejlesztett billentyűzetet, az alkotók élvezni fogják a kivételes felhasználói élményt, és azt, hogy bármikor alkothatnak, amikor csak jön az ihlet."

 

 Yoga Pro 9i (16", 8) más néven Lenovo Slim Pro 9i Észak-Amerikában

 

A prémium élményt nyújtó Yoga Pro termékcsalád a Yoga almárka kagylós laptopjainak legerősebb tagja. A kényelmes hordozhatósággal párosuló csúcsteljesítményt kínáló Yoga Pro termékcsalád lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol és bármikor alkossanak és fogyasszanak tartalmakat. Ez a generáció a Lenovo X Power továbbfejlesztett változatával rendelkezik – ez a hardver- és szoftverfunkciók összessége, amelyek együttműködve gyorsabb és gördülékenyebb kreatív élményt nyújtanak. A felhasználók például észrevehetik, hogy a videószerkesztés gyorsabban fut a drasztikusan felgyorsult szoftveres előnézet, renderelés és exportálás révén – ami azt jelenti, hogy több idő jut a videók készítésére és kevesebb időt kell várakozással tölteni. Az előző generációhoz képest jelentősen megnövekedett hőteljesítmény a 16 hüvelykes Yoga Pro 9i esetében. Ez 62,5%-os, a 14,5 hüvelykes modellnél pedig több mint 25%-os növekedést jelent – mindkettő lehetővé teszi a felhasználók számára a gyorsabb grafikai, videós vagy 3D-s renderelést, miközben a teljesítmény hűvös és csendes marad. A Lenovo X Power az NVIDIA GeForce RTX 40-es sorozatú GPU-kkal és a teljesítményt és stabilitást javító AI gyorsítással kombinálva lehetővé teszi, hogy az alkotók magabiztosan és könnyedén használhassák a csúcskategóriás kreatív alkalmazásokat.

Emellett a Yoga Pro 9i (14,5" és 16", 8) modellekben elérhető látványos új Mini-LED PureSight Pro kijelzők élesebb és valósághűbb vizuális élményt nyújtanak, hihetetlen színpontossággal. A 100% DCI-P3 és 100% Adobe RGB bevonása sokkal nagyobb színskálát és élénkebb képeket tesz lehetővé, míg a Mini LED opció lenyűgöző 1200 nits értéket biztosít, így az alkotók szinte bármilyen környezetben, beltéren és kültéren is kényelmesen dolgozhatnak. 

Szintén frissült és elérhető a Yoga Pro 9i (14,5" és 16", 8), a Yoga Pro 7 (14,5", 8), a Yoga Pro 7i (14,5", 8) és a Yoga Slim 7 (14,5", 8) modellekben az új Lenovo Premium Suite, amely egy sor új és frissített hardverfunkciót tartalmaz. Ezek célja a Yoga felhasználói élményének javítása. A legjelentősebb a továbbfejlesztett billentyűzet az 1,5 mm-es távolságban elhelyezkedő billentyűkkel a kényelem és a hatékonyság érdekében, a gyorsabb érintési reakció, valamint a zsírmentesített bevonatú billentyűk a simább érintésért, melyek egyúttal minimalizálják az ujjlenyomatok vagy a foltok keletkezését is. A billentyűzeten kívül a Lenovo Premium Suite-tel felszerelt laptopok négy mikrofont is tartalmaznak a jobb minőségű videó- és hanghívásokhoz, négy zajcsökkentő hangszórót, csendesebb ventilátorokat és egy nagyobb trackpadet a könnyebb tartalomkezelés és az általános hatékonyság érdekében. 

Az előző generációhoz hasonlóan az összes Yoga laptopot a Lenovo AI Engine+ rendszerrel látják el, amely gyors és intuitív teljesítményt biztosít a felhasználóknak, és képes előre jelezni az energia- vagy akkumulátorigényüket annak alapján, hogy mit csinálnak a készülékükön. Szintén a Lenovo AI Engine+ része a Lenovo Intelligent Sense és az Integrált biztonság, mindkettő hozzájárul a teljesítmény zökkenőmentes, gördülékeny és jobban védett fenntartásához. 

A karcsú, elegáns hordozhatóságra tervezett Yoga Slim termékcsalád nem csak karcsú megjelenéséről, hanem könnyű mobilitásáról is ismert – ez fontos tulajdonság a felhasználók azon generációja számára, akik saját feltételeik szerint szeretnének alkotni, fogyasztani és együttműködni. A Yoga Slim készülékek legújabb generációja még vonzóbbá vált a PureSight OLED kijelzővel, amely élesebb, simább és valósághűbb képi megjelenítést biztosít a TÜV Rheinland és Eyesafe tanúsítvánnyal rendelkező képernyőn. 

Az erőt és a teljesítményt szem előtt tartva a Yoga Slim 7 (14,5", 8) és a Yoga Slim 6 (14", 8) akár a legújabb generációs AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal rendelkezik, amelyek gyors és erős teljesítményt nyújtanak, több mint 60 Whr kapacitású akkumulátorral és a hatékonyság érdekében gyorstöltési lehetőséggel. A Yoga Slim felhasználók az új integrált RDNA 3 grafikus technológiát is megtapasztalhatják, amely valósághű tartalomkészítési látványt és gazdag szórakozási választékot tesz lehetővé a Yoga Slim kijelzőjén. Az AMD Ryzen AI motor okos új funkciókat hoz a Lenovo Yoga Slim ezen generációjába, beleértve az AI Eye Gaze Correctiont, hogy a videóhívás közben mindig úgy tűnjön, mintha a kamerára néznének a felhasználók, az AI kamera automatikus képkeretezést, mely biztosítja, hogy a felhasználó arca mindig a képen legyen, és az AI mélységalapú háttér elmosást, hogy a felhasználók a háttérképeket a kamerától meghatározott távolságra állíthassák.

Mindezek mellett a felhasználók a Lenovo Smart Lock felhőalapú biztonsági szoftverrel megvédhetik eszközeiket útközben is, mivel a funkció lehetővé teszi a távoli helymeghatározást, zárolást, adatok törlését és az elveszett vagy ellopott eszköz visszaszerzését.

 

Yoga Pro 9i (14,5", 8), más néven Lenovo Slim Pro 9i Észak-Amerikában

Yoga Pro 9i: Elképesztő lehetőségek a tökéletes alkotónak

A tartalomkészítőkre szabott, 8. generációs Yoga Pro 9i Windows 11 operációs rendszerrel és az akár 13. generációs Intel Core mobil processzorokkal, NVIDIA RTX 4070 laptop GPU megoldással, valamint nagyobb hőkapacitással rendelkezik, hogy a felhasználók egy nagy teljesítményű laptopot kapjanak. Akár videók szerkesztéséről vagy rendereléséről, akár intenzív 3D modellezésről vagy grafikai tervezésről van szó, az alkotók zökkenő- és stresszmentes élményre számíthatnak. 

A Yoga Pro 9i két színben, Tidal Teal és Storm Grey színben kapható, a Yoga Pro 9i emellett PureSight Pro kijelzőt is kínál 14,5 hüvelykes és 16 hüvelykes képernyővel. A 16 hüvelykes modell akár 3,2K felbontással, 1200 nits fényerővel, 165 Hz-es frissítési frekvenciával, 100% DCI-P3, 100% sRGB és 100% Adobe RGB hármas színskálával rendelkezik, így az éles, sima és valósághű képi megjelenítés új lehetőségeket biztosít a magas minőségű alkotások készítői számára. 

A Premium Suite új és továbbfejlesztett funkciói még jobb Yoga Pro 9i élményt nyújtanak a felhasználóknak, legyen szó akár a négy zajszűrő mikrofon elérhetőségéről (így a felhasználók bárhol online tudnak lenni), vagy a csendesebb ventilátorokról a nyugodt munkavégzés érdekében. A kényelem és a produktivitás egyesítése az új, 1,5 mm-es Yoga billentyűzettel is lehetséges, amely 0,3 mm-es billentyűkkel rendelkezik a könnyebbség és a kényelem érdekében, valamint nagyobb trackpaddal, amely elősegíti a hatékonyságot. Az 5 megapixeles webkamera beépítése azt jelenti, hogy a felhasználók vizuálisan tiszta, kiváló minőségű videóhívásokat is élvezhetnek.

A billentyűzet 50%-ban fogyasztás utáni újrahasznosított műanyagból, az alsó borítás pedig 50%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, a Yoga Pro 9i (16", 8) és a Yoga Pro 9i (14,5', 8) egyaránt ENERGY STAR minősítéssel és EPEAT Gold regisztrációval rendelkezik. A csomagoláshoz 100% FSC papírt használnak, és mindkét készüléket 90%-ban újrahasznosított műanyagot tartalmazó csomagolópárnával szállítják.

 

Yoga Slim 7 (14.5”, 8)

Yoga Slim 7: Elegancia egy karcsú, mégis nagy teljesítményű készülékben

Azok számára, akiknek fontos a stílusos elegancia egy könnyű eszközben, de kreatív céljaik eléréséhez még mindig szükségük van teljesítményre és hordozhatóságra, az új, 8. generációs Yoga Slim 7 felel meg legjobban. A 14,5 hüvelykes, akár 3K felbontású, élesebb, simább és valósághűbb képi megjelenítést biztosító PureSight OLED kijelzővel, amelyet akár a következő generációs AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorok hajtanak, a felhasználók útközben is szerkeszthetnek és feltölthetnek fényképeket, dolgozhatnak egy prezentáción vagy videokonferenciát tarthatnak egy kávézóból. A TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) és az Eyesafe tanúsítványnak köszönhetően pedig jelentősen csökken a szem megerőltetésének kockázata. 

A mindössze 13,9 mm-es (0,5 hüvelykes) Yoga Slim 7 könnyen szállítható, és kis helyen is elfér. A felhasználók az újonnan tervezett billentyűzetet a nagyobb érintőpaddal párosítva szintén hatékonyabb és produktívabb élményt kapnak. A Premium Suite másik lenyűgöző tulajdonsága a hat hangszóró beépítése két egymás mögötti mélysugárzóval, amelyek kivételes hangminőséget biztosítanak, akár egy megbeszélésen, akár élő zenei közvetítés közben.

A Yoga Slim 7 másik jelentős fejlesztése a nagyobb, 70 Whr kapacitású akkumulátor, amely lehetővé teszi, hogy az alkotók hosszabb ideig dolgozhassanak anélkül, hogy konnektort kellene keresniük. A gyorstöltés-növelő funkció emellett lehetővé teszi a gyors, 15 perces újratöltést, amely akár további 2 órányi használatot tesz lehetővé. A kettős ventilátoroknak és a 30 wattos Thermal Design Performance teljesítménynek köszönhetően ebben a generációban a felhasználók hűvösebb és csendesebb teljesítményt is élvezhetnek.

Yoga Pro 7 és Yoga Pro 7i: Erős teljesítmény elegáns kivitelben

Az elegáns kialakításba foglalt a Yoga Pro 7 és 7i (Észak-Amerikában Lenovo Slim Pro 7 és Pro 7i néven ismert) nagy teljesítményű hardvert tartalmaz NVIDIA RTX 3050 vagy 4050 laptop GPU-val kombinálva, így egy nagy teljesítményű laptop, amely ideális a többfeladatos tartalomkészítők számára. A generáció erősebb akkumulátorával (akár 73 Whr) ez a 15,6 mm (0,6 hüvelyk) vékony laptop csendesebb és hűvösebb élményt nyújt, függetlenül a munkaigénytől. Az Intel új Unison szoftvermegoldása segít összekapcsolni az IOS és Android eszközöket a Yoga Pro 7i készülékkel az integrált, egy képernyős, több eszközzel használható élmény érdekében. A 14,5 hüvelykes PureSight Pro kijelző akár 3K felbontással, 400 nits fényerővel és 120 Hz-es frissítési frekvenciával is elérhető, így a felhasználók éles, sima vizuális minőséget élvezhetnek, legyen szó videószerkesztésről, grafikai tervezésről vagy prezentációkészítésről.  

A kiváló minőségű kijelző mellett a Yoga Pro 7 felhasználói élvezhetik a Premium Suite új hardveres funkcióit is, amelyek közé tartozik a minőségi audio- és videós élmény négy mikrofonnal, hangazonosító zajszűréssel, négy hangszóróval és FHD infravörös (IR) kamerával, Time of Flight (ToF) érzékelővel és adatvédelmi zárral, valamint a továbbfejlesztett Yoga billentyűzet 1,5 mm-es zsírosodásgátló billentyűkkel, amelyek kényelmet és gyorsabb tapintási reakciót kínálnak. A Yoga Pro 7 és Yoga Pro 7i elegáns, ultravékony dizájnnal hívja fel magára a figyelmet, Tidal Teal vagy Storm Grey színben kapható.

Yoga Pro 7i (14,5", 8), más néven Lenovo Slim Pro 7i Észak-Amerikában

Yoga 7 és Yoga 7i: Kreatív sokoldalúság

A lekerekített élekkel ellátott, letisztult, komfortos kialakítású, 8. generációs Yoga 7 a könnyű kezelhetőség és sokoldalúság érdekében készült. A formájához hűen a Yoga 7 átalakítható laptop lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyakorlatilag bárhol létrehozzanak és fogyasszanak tartalmakat a 360 fokos multimódos képességekkel, amelyekkel a készüléket teljes értékű laptopból hordozható táblagéppé alakíthatják. 

A legújabb 13. generációs Intel CPU-val vagy AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal frissítve az alkotók erős és zökkenőmentes teljesítményre számíthatnak, legyen szó videószerkesztésről, fotóretusálásról vagy zenei streamelésről.  A kiváló minőségű, 16:10 képarányú kijelző, az akár 2,8K OLED panel és a 100%-os DCI-P3 színpontosság lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználók az eddigi legjobb munkáikat hozzák létre és osszák meg.

Yoga Slim 6: Könnyű és tartós az úton lévő alkotók számára

A karcsú, könnyű és tartós kialakítású, 8. generációs Yoga Slim 6 (Észak-Amerikában Lenovo Slim 7 néven ismert) praktikus alumínium házban érkezik, amelyet az útközbeni használatra terveztek. Mostantól akár a legújabb generációs AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal is kapható, amelyek gyorsabb és zökkenőmentesebb teljesítményt nyújtanak. A megújult Yoga Slim 6 két színváltozatban – Misty Grey és Storm Grey – kapható.

A Slim 6 tovább fokozza a Yoga laptop élményét az olyan szoftveres megoldások erejének kihasználásával, mint a Lenovo Vantage és a Lenovo Smart Performance az eszközoptimalizálás, a teljesítményfigyelés, a PC állapotának ellenőrzése, a jobb biztonság, sőt a problémák megoldása és megelőzése érdekében. Ha mégis PC-probléma merülne fel, a fejlett Premium Care Plus szolgáltatással a Lenovo kiemelt hozzáférést biztosít a szakértő technikusokhoz, valamint gyors javítást, további eszközvédelmet és szoftveres útmutatást kínál.

Kulcsszavak: laptop, Lenovo
Vissza