7. generációs P5 processzorral jönnek az új Ambilight televíziók

Kütyü Magazin - 2023. február 8.

Bármilyen tartalmat is szeretnének nézni a felhasználók 2023-ban – legyen az film, sport vagy játék – a TP Vision a legjobb élményt kínálja az új Philips TV prémium OLED, MiniLED „The Xtra” sorozatú modelleken és a „The One” LED Ambilight TV széles választékának köszönhetően. Minden újonnan bevezetett modell az új, 7. generációs P5 képfeldolgozó processzorral rendelkezik.

OLED+908 – A csúcsmodell túlragyogja a fényt 

A 2023 őszén – 55, 65 és 77 hüvelykes méretben – lesz elérhető a OLED+908 a 7. generációs P5 AI processzor extra teljesítményével kiegészülő, legújabb META OLED panellel, integrált Bowers & Wilkins hangrendszerrel és háromoldalas Next Gen Ambilight rendszerrel rendelkező készülék, amely egyedülállóan magával ragadó, kivételesen jó minőségű képélményt nyújt. 

Az új META OLED panel egy ún. „Micro Lens Array” réteget és egy META fényerőnövelő algoritmust is alkalmaz, melyekkel 2100 Nits potenciális csúcsfényerőt biztosít, mely a korábbiakhoz képest 70%-os növekedést tesz lehetővé, miközben szélesebb látószöget és energiahatékonyabb működést tesz lehetővé. 

 

 

A 7. generációs P5 AI processzor az Ambient Intelligence továbbfejlesztett V2-es verzióját kínálja, amely továbbra is lehetővé teszi a képernyő fényerejének, gammájának és színreakciójának valós idejű beállítását a környezeti fényviszonyokhoz igazodó, optimális teljesítmény biztosítását.  

Az Ambient Intelligence V2-es verziója egy új XYZ fényérzékelőt alkalmaz, amely most már képes mérni a helyiségben lévő fény színhőmérsékletét is, így a képernyő képének fehéregyensúlya most már pontosan illeszkedik a szoba környezeti megvilágításának mindenkori, valós idejű árnyalataihoz. 

A továbbfejlesztett Super Resolution funkció szintén kivételes képélességet tesz lehetővé, miközben a nagyfelbontású képernyőn elképesztő részletgazdagságot is eredményez. 

 

A hangminőség a 3.1-es, 80 W-os Bowers & Wilkins hangrendszernek köszönhetően összhangban áll a kivételes képminőséggel: hat darab első hangszóró közvetlenül a hallgatót veszi célba, meghatározott bal, közép, jobb (LCR) elrendezésben – extra széles hanghatást biztosítva, kristálytisztán hallható párbeszédekkel. A mély, pontos basszust egy nagyméretű, hátsó mélysugárzó biztosítja, amelyet négy passzív sugárzó is támogat. 

A többi 2023-as OLED Ambilight TV-hez hasonlóan az OLED+908 is az új Google TV operációs rendszert biztosít, amely a jelenlegi Android TV-élmény még magasabb minőségű és kifinomultabb változatát kínálja, intuitív kezelőfelülettel és kezdőképernyővel, még nagyobb hangsúlyt fektetve a személyre szabottabb tartalomra és az egyedibb ajánlatokra.

A Google TV az Ambilight 2023 termékcsalád új, intuitív grafikus kezelőfelületén található, amely könnyebb hozzáférést biztosít a legfontosabb beállításokhoz és funkciókhoz, miközben kevesebbet takar ki a képernyőn megjelenő képből is.

Az OLED+908 minimalista látványa szuper vékony, sötét fémkávával, ehhez illeszkedő sötét Kvadrat Audiomix szövet hangszóróborítással, és egy új, fekete fényű, fémből készült, nyitott keretes állvánnyal válik teljessé. Az OLED+908 egy új távirányítóval érkezik, amely USB-C csatlakozón keresztül újratölthető akkumulátorral, egy, a háttérvilágítás be- és kikapcsolását megkönnyítő, új „123” gyorsbillentyűvel, valamint egy mozgásérzékelővel is rendelkezik, amely észleli, ha a távirányítót felemelték, és aktiválja a háttérvilágítást.

OLED808 – A széles körben méltán népszerű OLED termékcsalád továbbfejlesztett verziója

Az OLED808 sorozat első 42 hüvelykes OLED modellje – a már meglévő 48, 55, 65 és 77 hüvelykes képernyőméretek mellett – új képernyőmérettel bővíti az Ambilight TV-kínálatát. 

Az OLED808 termékcsalád új, 7. generációs P5 AI processzora, az Ambient Intelligence V2, a Super Resolution képfelbontási funkció, valamint a nagyteljesítményű 1000Nits OLED_EX panelek kiváló képminőséget nyújtanak, 55 hüvelykes vagy ennél nagyobb méretű képernyőkkel. 

 

 

Az OLED808 – csakúgy, mint a 2023-as OLED sorozat többi tagja – remek, fejlett játékteljesítményt nyújt, mostantól Dolby Vision 4K 120Hz kompatibilitással a HDMI 2.1 e-Arc mellé, VRR támogatással 4K 40Hz-től 120Hz-ig, teljes 48Gbps (444, 12 bit) FreeSync Premium sávszélességgel, és G-SYNC kompatibilitást, valamint Auto Game és Auto-Low-Latency üzemmóddal. 

A készülék a termékcsalád csúcsképviselője a hangminőség terén is köszönhetően a beépített 70 W-os 2.1-es – a 42 hüvelykes modell esetében 50 W-os – hangrendszernek, amelynek pontosabb digitális hangváltója precízen szabályozza az elosztást a kétutas bal- és jobb oldali hangszórók és a dedikált, hátrafelé irányuló, háromgyűrűs mélysugárzó felé, amelyet további négy passzív sugárzó támogat. 

Az OLED808 penge vékony, peremmentes kialakítása, kívülről sötét fémkávát kapott, amely átmenet nélkül simul bele a még kifinomultabb, nagyteljesítményű, fokozott színrészletességet és színpontosságot, illetve igazán mély vizuális élményt nyújtó Next Gen, háromoldalú Ambilight rendszerbe.

 

 

Az OLED808 legtöbb változata új, középre helyezett, elegáns, szaténkrómozott fém EVO forgóállvánnyal rendelkezik. Ez alól az egyetlen kivételt a 77 hüvelykes modell képezi, amelyen újfajta, fémből készült, lapos, szaténkrómozott lábak találhatók.

A Google TV operációs rendszer és az új grafikus kezelőfelület szintén egyszerűbb és személyre szabottabb felhasználói élményt biztosít.

A „The Xtra” sorozat a MiniLED tudásának elérhetőbbé tételével indít 

Az új „The Xtra” sorozat első modellje a 9308 MiniLED TV, amely a harmadik negyedévben kerül forgalomba – 55 és 65 hüvelykes méretben – továbbra is nagyszerű teljesítményt és kiemelkedő ár-érték arányt kínál.

Az Ambilight OLED modellek alá pozícionált 9308 továbbra is kivételes kép- és hangteljesítményt nyújt a 7. generációs P5 processzornak és a kiváló minőségű – frappáns 1000 Nits fényerőt produkáló – 120 Hz-es, 98%-os DCI WCG panelnek, valamint a 64 W-os 2.1 Bowers & Wilkins frontális hangrendszernek köszönhetően.

Egyedülállóan magával ragadó vizuális élményt nyújt az Ambilight rendszer háromoldalas változata, miközben a nézők a tökéletesített, nagyfelbontású, TP Vision fejlesztésű Smart TV operációs rendszer élményt is élvezhetik.

A készülék prémium európai formavilágát meghatározza a sötét antracit bevonatú, extra keskeny, fémperemes keret, amelyen a képernyő aljánál egy vékony, csiszolt fekete fényű – a nyitott keretű állvány felületéhez igazodó – csík húzódik. A dizájnt a hangszóró sötét Kavdrat audiomix szövetborítása teszi teljessé. 

Egy másik típus is bevezetésre kerül a The Xtra MiniLED szett – a 9008-as modell – 55, 65 és 75 hüvelykes változatban, a 7. generációs P5 processzorral, 120HZ 1000 Nits panellel, robosztus 40W 2.0 hangrendszerrel és antracitszürke lábakkal.

The One – továbbra is tündököl

A rendkívül sikeres „The One” Performance sorozat továbbra is rendkívül fontos részét képezi a Philips Ambilight TV-kínálatának, és 2023 második negyedévében két új – a 8808-as és a 8508-as – modellel bővül, melyek mindegyikében a 7. generációs P5 processzor fog helyet kapni.

A „The One” termékek továbbra is a prémium kategóriájú modellekhez hasonló teljesítményt, az európai dizájnt és minőséget – valamint kulcsfontosságú funkciókat – kínálják, de középkategóriás, rendkívül versenyképes áron. 

 

A 8808-as modell 43, 50, 55, 65, 75 és 85 hüvelykes képernyőméretben, míg a 8508-as modell 43, 50, 55 és 65 hüvelykes változatban lesz elérhető. 

A kiváló minőségű WCG panelek mindkét termékcsaládban megtalálhatóak, a 8808-asoknál 120 Hz-es, a 8508-asoknál pedig 60 Hz-es frekvenciával. 

A 8508-as modell 60Hz-es panelje DLG és HRS technológiával is rendelkezik, amely a 4K 120Hz-es tartalmakat a natív 120Hz-es panelek mozgásmegjelenítésével és közeli élességével adja vissza. 

Mindkét sorozatban megtalálható a magával ragadó Ambilight rendszer háromoldalas változata és az új Google TV operációs rendszer – valamint az intuitívabb grafikus kezelőfelület.

 

Az európai dizájn legjobb jellemzői mindkét sorozatnál egyértelműen megmutatkoznak. 

A 43 – 65 hüvelykes képernyőméretű 8808 modellen minimalista antracitszürke – a képernyő alsó szélén csiszolt hatású – perem található, és a forgatható EVO állvány szintén antracitszürke bevonatot kapott. 

A 8808-as modell 75 és 85 hüvelykes változata antracitszürke, vágott fém tartórudakkal rendelkezik.

A 8508-as modell keskeny antracitszürke – a képernyő alsó szélén csiszolt hatású – kávával, valamint állítható magasságú, antracitszínű, kihajló tartórudakkal ellátott fémállvánnyal van felszerelve.

Kulcsszavak: televízió, TP Vision
Vissza