Ezek a legjobb Xiaomi robotporszívók 2023-ban

Kütyü Magazin - 2023. január 31.

A robotporszívók az utóbbi évek legnagyobb háztartási szenzációivá nőtték ki magukat, ami nem meglepő, hiszen a jobb modellek a legmodernebb technológiára épülnek, igazi okoseszközök, elérhető árat képviselnek és ami a legfontosabb: valóban működnek is.

Ki ne szeretne ugyanis egy olyan eszközt az otthonában tudni, mely magától felporszívóz akár minden egyes nap, és fel is mossa a padlót, ha szükség van rá – ezzel gyakorlatilag kiemelkedő tisztaságot biztosítva a lakás falai között.

Miközben egyre több gyártó foglalkozik robotporszívók gyártásával, a legnagyobb visszhangot rendre a Xiaomi termékei váltják ki. Ennek az oka nem más, minthogy kitűnő ár-érték arányt nyújtanak, valóban hatékonyak és a tartozékok szempontjából sem okoznak csalódást.

Hogy 2023-ban milyen Xiaomi robotporszívót érdemes megvásárolni, ha a legtöbbet akarjuk kihozni a pénzünkből? Böröndy Péter, az XMI Shop tulajdonosa foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy idén várhatóan mely típusok lesznek a vásárlók kedvencei!

Ha 100 ezer forint alatti árkategóriában nézelődnénk

A Xiaomira mindig is jellemző volt a kimagasló ár-érték arány, így nem meglepő, hogy a gyártó kiválóan működő robotporszívókat kínál már 100 ezer forint alatti árkategóriában is.

Ez sokaknak meglepő, hiszen rengetegen még mindig abban a tévhitben élnek, hogy egy robotporszívó több százezer forintba kerül, holott a karácsonyi szezon nagy slágerei, illetve az előttünk álló hónapok legnépszerűbb típusai minden kétséget kizáróan ezek az olcsó robotporszívók lesznek.

Olcsó, de közel sem rossz minőségű! A Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 és annak Lite kiadása ugyanis bőven 100 ezer alatti árkategóriát képviselnek, és bár mindkét típus leginkább a száraz takarításban jeleskedik, ezen a téren azonban legalább egyik sem okoz majd csalódást. 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite

A Lite modell elsődlegesen az árcédulájával tudja majd az ujjai köré csavarni a vásárlókat, hiszen sokan elsőre el sem akarják hinni, hogy ennyi pénzért lehet működőképes robotporszívót vásárolni, holott itt van rá a bizonyíték. 

A Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite egy belépő kategóriás modell, ami elsődlegesen a kisebb otthonokban állja meg a helyét, és bár víztartály is található benne – azaz nedves feltörlésre egyaránt alkalmas –, de leginkább akkor érzi jól magát, ha porszívózhat. 

 

 

Ehhez egy 2200 Pa szívóerővel ellátott motort kapott, méghozzá egy 450 ml-es portartály társaságában, fejlett főkefével és oldalkefével – azaz a drágább modellekhez hasonló kialakítással –, aminek jóvoltából keménypadlón és szőnyegen egyaránt kiváló takarítási hatást tud elérni.

Nyilván LiDAR szenzorokat és kamerákat nem várhatunk tőle, de fejlett navigációs rendszere így is precíz tájékozódást tesz lehetővé, telefonos társalkalmazásával pedig rengeteg beállításra leszünk képesek annak érdekében, hogy a porszívó mindig állandó tisztaságot tartson a lakásban. 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2

Aki nagyobb lakásban él és jobb takarítási tulajdonságokra vágyik, annak érdemes lehet elgondolkodnia azon, hogy egy kategóriával magasabb szintre lép, és a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 alapmodellt választja.

Az ár tekintetében ez az eszköz még mindig a belépő kategóriába sorolható, azonban több tekintetben képes már középkategóriás tulajdonságokat nyújtani, így a 2700 Pa teljesítményű, japán NIDEC motorra épülő száraz takarítás során például elragadó portalanítási képesség jellemzi. 

Az 550 ml-es portartálynak és a nagyobb teljesítménynek hála megállja a helyét akár egy 150 négyzetméteres házban is, a továbbfejlesztett keferendszer mellett pedig ott a felmosó funkció, sőt a 110 perces üzemidő is nagy ütőkártya a kezében, hiszen egyetlen töltéssel képes kitakarítani valamennyi lakást.

A Lite modellhez képest sokkal precízebb a tájékozódásban, és a Mi Home applikációval is több beállítási lehetőséget, illetve funkciót kapunk tőle, így működése már szinte teljes mértékben automatizálható. Egy igazán hasznos társ a mindennapokban, mely nem véletlenül volt a tavalyi évben is rendkívül népszerű! 

Robotporszívók 100 és 200 ezer forint között

Aki középkategóriás árakon szeretne prémium tulajdonságokkal ellátott robotporszívót magának, az szintén könnyedén megtalálja a számításait a Xiaomi portfóliójában, hiszen a gyártó legjobb termékei találhatók itt.

Ennek az oka pedig közel sem a minőségi problémákban keresendő, sokkal inkább a gyártó törekvéseiben a jó ár-érték arányt képviselő eszközök irányába, hiszen 100 és 200 ezer forint között a Xiaomi részéről már prémium funkciókat használó készülékeket találhatunk.

Rögtön kiderül azonban, hogy nem csak az ár miatt lesznek olyan közkedveltek és kelendők ezek a modellek az idén!

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro

A Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro elsődlegesen azokat szeretné kiszolgálni a termékcsaládon belül, akik a felmosás funkciót helyeznék előtérbe egy robotporszívó kapcsán.

A Pro variáns ugyanis azon túl, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a száraz takarítás tekintetében, igencsak magas szintet képvisel a felmosásban, hiszen a legtöbb ilyen eszközzel ellentétben nemcsak húzza maga alatt a nedves mopot, hanem mozgatja, rezegteti is.

A nagyfrekvenciás vibrációs felmosásnak elnevezett technológia képes percenként akár 10 ezer rezgésre, így a padlóra száradt makacs szennyeződések esetén is nagyon jól megállja a helyét, éppen ezért akkor ideális választás, ha otthonunkban sok felmosásra alkalmas felület van, illetve erre használnánk elsődlegesen az eszközt.

A Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro esetében ráadásul a navigációs rendszer is már LDS lézeres technológián alapul, így sokkal precízebb, a társalkalmazás pedig részben ennek köszönhetően rengeteg extra funkciót és beállítási lehetőséget képes biztosítani a felhasználók számára.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra

Ha nem annyira fontos a felmosás funkció, inkább a porszívózás tekintetében szeretnénk egy magasabb szintre lépni, akkor az idei évben a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra lesz számunkra a legjobb választás, hiszen a folyamat során az eszköz 4000 Pa szívóerőre képes.

Azon túl, hogy a porszívó akár 240 négyzetméternyi terület feltakarítására is alkalmas, ezzel a teljesítménnyel még a legvastagabb szőnyegekből vagy a legapróbb résekből sem okoz gondot neki a por és a kosz eltüntetése.

Navigációját egy 3D kamerával kiegészített, rendkívül fejlett LDS lézeres rendszer biztosítja, amit SLAM algoritmussal egészítettek ki, így működése rendkívül precíz, pontosan feltérképezi a lakás minden pontját, és képes kitakarítani annak minden négyzetcentiméterét. 

Természetesen ehhez a típushoz is kimagasló szoftveres háttér és fejlett társalkalmazás tartozik, az egyik legnagyobb előnye azonban a külön megvásárolható önürítő rendszer (Auto-Empty Station), ami a külső portartályával akár hetekig tudja biztosítani a robotporszívó automatizált működését, hiszen a speciális dokkoló minden használat után kiszivattyúzza az eszköz által összegyűjtött koszt és port.

Robotporszívó 200 ezer felett

Noha a Xiaomi kínálatában már a középkategóriás árazással ellátott robotporszívók is rengeteg prémium tulajdonságot képviselnek, azonban ennek ellenére találni olyan termékeket, melyek még magasabb árcédulát kaptak – méghozzá nem véletlenül.

Itt fontos kiemelni, hogy rengeteg gyártónál csak itt kezdődik a belépő szint a robotporszívók világába, miközben a Xiaomi kínálatából már a prémium megoldások közül válogathatunk.

Hogy ebben az árszabásban melyik robotporszívó lehet a legjobb választás 2023-ban?

Xiaomi Roborock S7 MaxV

A Xiaomi prémium termékpalettájáról 2023-ban még biztosan a Roborock S7 MaxV marad a legjobb döntés, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy a hasonló kategóriába sorolt termékekhez és tudásához viszonyítva még mindig elérhető árat képvisel.

Óriási kereslet volt rá tavaly is, de 2023-ban szintén töretlen maradhat a népszerűsége, hiszen takarítási teljesítménye egyenesen kimagaslónak minősül, hála a speciális LiDAR szenzoros navigációs rendszernek, illetve a hozzá kapcsolt mesterséges intelligenciának.

Ezen felül a készülék elképesztő, 5100 Pa szívóerővel képes felporszívózni a padlót, de a felmosás terén is a legmagasabb szintet képviseli, hiszen a VibraRise funkció jóvoltából nemcsak húzza maga alatt a nedves mopot, hanem folyamatosan mozgatja, ezzel súroló mozgást imitálva, ami a makacsabb szennyeződésekkel is könnyedén elbánik.

A gyorstöltés funkciója mellett kimagaslóan fejlett szoftverek tartoznak hozzá, így irányítása, programozása, valamint általános használata nemcsak rendkívül egyszerű, hanem páratlanul sok lehetőséget is ad a felhasználó kezébe.

Vissza