Több kategóriában is díjazták a Samsung termékeit

Kütyü Magazin - 2022. november 23.

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

A Samsung több területen is a legjobbnak bizonyult, az egyszerűen összekapcsolható és személyre szabható felhasználói élmény megteremtése mellett elismerték a vállalat elkötelezettségét, hogy hozzájáruljon egy környezettudatos jövő kialakításához. A Samsung működésében a fenntarthatóság kiemelten fontos helyen áll, így a felhasználóit is arra kívánja ösztönözni, hogy csatlakozzanak a vállalat célkitűzéseihez, jelentős hatást gyakorolva mindannyiunk környezetére. Idén is merész újításokkal szerzett számos elismerést a vállalat, ilyenek többek között a fenntartható anyagokba történő beruházások, a termékek energiahatékonyságának növelése, a felelős újrahasznosítás. 

 

A Samsung termékei a Digitális képalkotás és fotózás, a Mobileszközök és kiegészítők, a Gaming, a Digitális egészség, a Viselhető technológiák, Audiovizuális kijelzők, az Otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, valamint a Szoftverek és mobilalkalmazások kategóriákban nyerték el az Innovációs Díjakat. A díjnyertes eszközök közt több is környezettudatos megoldásokkal bír, köztük a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4, amelyek újrahasznosított halászhálók felhasználásával készültek és 100%-ban újrahasznosított papírcsomagolással érkeznek a felhasználókhoz. A vállalat a Számítógépes perifériák és kiegészítők, az Audiovizuális kijelzők, valamint a Kiberbiztonság és személyes adatvédelem kategóriákban a Legjobb Innováció címeket is elnyerte.   

Az innovációs díjakat a Consumer Technology Association (CTA), a CES*  kiállítás szervezője támogatja, amely az innovációk bemutatásának globális színtere és a világ egyik legrangosabb technológiai eseménye. A CES 2023-as eseményét január 5. és 8. között a nevadai Las Vegasban rendezik meg, a kiállítás fő témája pedig a fenntarthatóság lesz. 

 

A Legjobb Innováció díjat nyerte: 

Samsung S3B512C biztonsági chip – A Samsung S3B512C biometrikus kártyamegoldása, amely a Kiberbiztonság és személyes adatvédelem kategóriában a Legjobb Innováció díj nyertese lett, egyetlen chipben integrálja az ujjlenyomat-érzékelőt, a biztonsági elemet (SE** ) és a biztonságos processzort (SP*** ), valamint a Samsung saját ujjlenyomat-hitelesítési algoritmusa és hamisítás elleni technológiája által lehetővé tett és továbbfejlesztett biztonsági funkciókat. Ez a kiberbiztonsági iparág egyik első olyan univerzális biztonsági chipje, amely ujjlenyomat-érzékelőn keresztül biometrikus információkat olvas le, titkosított adatokat tárol és hitelesít, mindezt hamisításbiztos módon, valamint biztonságos adatfeldolgozást biztosít. 

 

Az Innovációs Díjak nyertesei

Galaxy Z Flip4 – A Galaxy Z Flip4 az önkifejezésre hivatott összehajtható okostelefonként innovatív kamerafejlesztésekkel, nagyobb akkumulátorral rendelkezik és még több személyre szabható lehetőséget kínál, mint elődje. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Flip4 Bespoke verziója****  a Digitális képalkotás és fotózás, valamint a Mobileszközök és kiegészítők kategóriákban lettek díjazottak. A Galaxy Z Flip4 formatervezése olyan egyedi kamerafunkciókat tesz lehetővé, mint a FlexCam, kamera hajlított módban, amellyel a kéz nélküli fényképek és videók közvetlenül, akár a kedvenc közösségi alkalmazásokon keresztül is elkészíthetők. Emellett lehetővé teszi, hogy a Gyorsfelvétel funkcióval felhasználója a hátlapi kamerával készítsen fotót, miközben a fedőképernyőn azonnal látja a végeredményt, anélkül, hogy a telefont kihataná. 

 

Galaxy Z Fold4 – A Digitális képalkotás és fotózás, Mobileszközök és kiegészítők, valamint Gaming kategóriákban díjat kapó Galaxy Z Fold4 teljesítménye, továbbfejlesztett kamerarendszere és kialakítása az összehajtható okostelefonok következő generációjának motorjává teszi. A Galaxy Z Fold4 a 7,6 hüvelykes fő kijelzőnek és az Android 12L funkcióinak köszönhetően páratlan élményt nyújt a dinamikus játékhoz és a megnövelt hatékonysághoz.

 

Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro – Mind a Galaxy Watch5, mind pedig a Galaxy Watch5 Pro elismerést kapott a Digitális egészség és Viselhető technológia kategóriákban a továbbfejleszett egészségi állapot nyomon követését szolgáló funkciónak, a megnövelt tartósságnak és a töltési képességnek köszönhetően, amelyek a Samsung eddigi legkomplexebb okosórájává teszik. A Galaxy Watch5 Pro-t az extrém mindennapokhoz tervezték, továbbfejlesztett GPS-alapú funkciókkal, a Galaxy Watch leghosszabb akkumulátor idejével és a zafírkristály által védett, nagyméretű Super AMOLED kijelzővel. A megújult BioActive érzékelővel a Galaxy Watch5 sorozat még teljesebb képet nyújt a felhasználóknak az egészségi állapotukról.

 

Samsung Wallet – A Samsung Wallet, amely egy könnyebb felhasználást biztosító alkalmazás, a Szoftver és mobilalkalmazások kategóriában kapott díjat. Az alkalmazás a Samsung Pass, a Samsung Pay és egyéb funkciókat egyesítve új és egyszerű módot kínál a Galaxy felhasználóknak arra, hogy a bankkártyáktól és a digitális kulcsoktól kezdve az útleveleken, jogosítványokon és diákigazolványokon át mindent egy helyen tartsanak.*****  Az olyan alkalmazások integrálásával, mint a SmartThings és a Samsung Knox, a program biztonságos és kifinomult felületet kínál, valamint egy érintéssel elérhetővé teszi a legfontosabb digitális információkat.

 

Bespoke MI mosó- és szárítógép – A Samsung Bespoke MI mosó- és szárítógép innovatív formatervezésüknek és integrált MI  technológiájuknak köszönhetően nyerték el az Innovációs díjakat. A Bespoke MI mosógép MI Intelligens mosás funkcióval az Intelligens otthon kategóriában, míg a Bespoke MI szárítógép MI Intelligens szárítás teljesítménnyel pedig a Háztartási gépek kategóriában kapott elismerést. A Bespoke MI mosógép automatikusan azonosítja a szövetek típusát és a szennyeződések mértékét, és ennek megfelelően optimalizálja a teljesítményét, míg maguk a ciklusok a Samsung SmartThings alkalmazással is vezérelhetők. A Bespoke MI szárítógép szenzorok és algoritmusok segítségével méri a ruhák nedvességtartalmát, és a szárítási időt és hőmérsékletet, melyek alapján beállítjaa szárítási ciklusokat. A Bespoke MI mosó- és szárítógép feltérképezi a gyakori mosási szokásokat az egyedülállóan személyre szabott élmény érdekében.

 

SmartThings Energy – A Szoftver és mobilalkalmazások kategória győztese, a Samsung SmartThings Energy mód könnyed megoldást kínál a felhasználóknak az otthoni energiafogyasztás csökkentésére. A SmartThings Energy az energiafelhasználás nyomon követése mellett a platformhoz csatlakoztatott eszközök és a felhasználási szokások alapján nem csak betekintést, de megoldásokat is kínál az energiahatékony mindennapokhoz. 

 

Samsung 990 PRO 2TB-os SSD Hűtőbordával – A Samsung 990 PRO 2TB-os SSD Hűtőbordával a Számítógépes perifériák és kiegészítők kategóriában nyerte el a legjobbnak járó díjat. A Samsung SSD-je a vállalat leggyorsabb PCIe 4.0 szilárdtest-meghajtója (SSD), amely kiváló energiahatékonysággal rendelkezik. Játékkonzolokhoz vagy PC-khez tervezték, és villámgyors sebességet biztosít a gyorsabb betöltési idők érdekében. A hűtőborda, a vezérlőn található nikkelbevonat és a Samsung Dynamic Thermal Guard technológia kombinációja maximalizálja a hűtés hatásfokát, hogy megakadályozza a túlmelegedés miatti teljesítménycsökkenést. A meghajtó RGB-fényekkel is fel van szerelve, hogy bármilyen beállítás stílusához illeszkedjen.

 

Samsung ISOCELL HP3 CMOS képérzékelő – A Samsung ISOCELL HP3 a legmodernebb mobil érzékelőként, 1/1,4 hüvelykes optikai formátummal és 0,56㎛pixeles mérettel a vékonyabb kamerakialakítások érdekében a Digitális képalkotás és fotózás kategóriában kapott díjat. A Tetra2pixel technológia lehetővé teszi, hogy a pixelek 1,12㎛ vagy 2,24㎛ méretben működjenek, így több fényinformációt rögzíthetnek gyenge fényviszonyok mellett, és 8K videót készíthetnek minimális látómező-veszteséggel. Továbbá a Super QPD technológia segítségével az ISOCELL HP3 képes az autofókusz információinak vízszintes és függőleges érzékelésére.

_________________

* Consumer Electronics Show (Szórakoztató Elektronikai Kiállítás)

** Security Element

*** Secure Processor

**** Magyarországon nem elérhető

***** A rendelkezésre álló funkciók, szolgáltatások és kompatibilis alkalmazások elérhetősége országonként eltérő lehet.

Vissza