A Cetin Hungary megoldása segíti a mobilozást Tokaj új szállodájában

Kütyü Magazin - 2022. november 10.

A CETIN Magyarország szolgáltatófüggetlen beltéri antennarendszere támogatja a mobilhálózatra kapcsolódást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csurgó-völgyben, az eredetileg rádiós „vakfoltnak” minősülő területen megépült Minaro Hotelben. Az irodaházakban, gyárakban, sportközpontokban és kiemelt városi csomópontokon is alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy a hálózatelérési szempontból kedvezőtlen tulajdonságú épületekben tartózkodók is olyan hang- és adatkapcsolattal rendelkezzenek, akár egy nagyvárosban.

A CETIN Hungary Zrt. csúcsminőségű, szolgáltatófüggetlen antennarendszerével bővült a hamarosan megnyíló ötcsillagos Minaro Hotel mobilhálózati infrastruktúrája Tokajban. A beruházás során a szálloda területén összesen 44 beltéri antennát és az azokat összekötő, 1200 méter hosszú kábelt helyeztek el, így a vendégek igényeit a jövőben kiváló minőségű mobil-adatkapcsolat szolgálja majd ki a létesítmény mind a 100 szobájában és egyéb tereiben.

Ma a megbízható és gyors mobilkapcsolat egyre inkább kritikus jelentőségű. Miközben a telekommunikációs szolgáltatók folyamatosan növelik és fejlesztik hálózati kapacitásukat, vannak bizonyos körülmények – például forgalmas városi csomópontok, beltéri környezetek, a forgalomból kieső földrajzi térségek – amelyek ronthatják a vezeték nélküli szolgáltatás minőségét. Ilyen esetekben nyújtanak ideális megoldást azok a különleges megoldások, amik a magas adatkapacitási igényeket képesek helyben, stabilan kielégíteni.

 

„A szállodakomplexum létesítésével kiemelt célunk Tokaj térsége turisztikai vonzerejének növelése, ezért nagy figyelmet fordítunk a hotel magas minőségű infrastrukturális felszerelésére is. A Csurgó-völgyben zajló beruházás helyszínén a földrajzi adottságok nem tették lehetővé a gyors és stabil mobilhálózati elérést, ezért olyan szolgáltató után kellett néznünk, amely képes mindezt professzionálisan megoldani. A CETIN Hungary a tervezéstől, a kiépítésen át az üzemeltetésig megbízható partnernek bizonyult, és bízunk benne, hogy a Minaro Hotel esetében és más, hasonló fejlesztések esetében is minden mobilszolgáltató csatlakozni fog a kiépített rendszerekhez saját ügyfeleik megfelelő kiszolgálása érdekében” – mondta Vécsey Róbert, a Tokaj Csurgó Völgy Kft. igazgatója. 

„A Csurgó-völgyben telepített passzív beltéri antennarendszer azért előnyös, mert arra bármely hazai mobilszolgáltató csatlakozhat, ezáltal a szálloda vendégei minden mobilhálózaton magas minőségű lefedettséget élvezhetnek. Az antennarendszert minden szükséges optikai kábelezéssel együtt építettük ki, megkönnyítve a csatlakozást a szolgáltatók számára, sőt, saját alállomásaik bekötéséhez igénybe vehetik az ugyancsak a CETIN által telepített és üzemeltetett mikrohullámú átviteltechnikai hálózatot is” – mondta Kübler-Andrási Judit, a CETIN Hungary vezérigazgatója.

A passzív antennarendszer kiépítését a szállodát kivitelező Tokaj Csurgó Völgy Kft. rendelte meg és finanszírozta. Az antennarendszerre eddig két hazai mobilszolgáltató csatlakoztatta állomását beltéri hang- és adatszolgáltatásuk magas szintű biztosítása érdekében.

Vissza