A Nikon kiadja az MC-N10 vezeték nélküli markolatot

Kütyü Magazin - 2022. november 3.

A Nikon örömmel jelenti be az MC-N10 markolatot – a videósok és filmkészítők új tartozékát. A könnyű és megbízható markolat bármilyen beállítás esetén tökéletes, így a felhasználók zökkenőmentesen kezelhetik a videós felszerelés középpontjában lévő Nikon tükör nélküli fényképezőgépet.*

Akár egyedül, akár kisebb stáb tagjaként készítenek felvételt, a fotósok az MC-N10 markolatban elhelyezett ismerős gombokkal tarthatják ellenőrzésük alatt az összes legfontosabb videóbeállítást. A rendelkezésre álló funkciók közé tartoznak azok is, amelyeket általában a fényképezőgép hátsó gombjaival vezérelnek, illetve azok a beállítások, amelyeket a fényképezőgép tárcsáihoz vagy Fn gombjaihoz rendeltek. A felszerelt ARRI szabványos rozetta lehetővé teszi a pozíciók közötti gyors váltást, míg a markolat kattintásmentes tárcsái biztosítják a csendet forgatás közben.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Az új  markolat valóban új lehetőségeket nyit meg a minimális szettel és kisebb stábbal dolgozó videósok számára. Könnyű felépítésének és az általa nyújtott kényelmes érzetnek köszönhetően biztosítja azt a szintű kezelhetőséget, amely a követéshez és a pánozáshoz szükséges.”

 

Főbb jellemzők – MC-N10 vezeték nélküli markolat

Markolat a videósok számára: lehetővé teszi a legfontosabb videófunkciók vezérlését közvetlenül a markolatból.

Könnyű: kb. 310 g tömegű a két behelyezett AA méretű elemmel/akkumulátorral együtt.

Sokoldalú: az ARRI szabványos rozetta megkönnyíti a pozíció gyors váltását. A kattintásmentes tárcsák halk vezérlést biztosítanak.

12 óra üzemidő: hosszabb ideig készíthet felvételt a két AA elemmel/akkumulátorral. 

Stabil kapcsolat: a markolat USB-C-n keresztül csatlakoztatható a Nikon fényképezőgéphez, így megbízható vezérlést biztosít, bárhol is készítsen felvételeket. 

_________________

 * Az MC-N10 markolat a megjelenésekor kompatibilis a Z 9, a Z 7II és a Z 6II fényképezőgéppel. A Z 9 fényképezőgép e markolattal való használatához firmware frissítés szükséges.

Vissza