Huawei okostelefon, tablet és vérnyomásmérő okosóra is debütált az IFA-n

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 4.

Számos új, úttörő okoseszközt mutatott be a Huawei Technologies a 2022-es berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásáron. A látogatók a kiállításon találkozhatnak először a gyártó innovatív készülékeivel; a továbbfejlesztett, zászlóshajó HUAWEI MatePad Pro tablettel, a legújabb fotózási trendeket követő nova 10 okostelefonokkal, valamint a vérnyomás- és EKG-mérő funkcióval is felszerelt Watch D okosórával. 

Két év szünet után idén először ismét élőben rendezik meg az IFA szórakoztatóelektronikai vásárt Berlinben. A szeptember 2-6. között zajló expón a Huawei számos új, innovatív terméket mutat be, amelyek élvezetesebbé és egyszerűbbé teszik a mindennapi felhasználói élményt.

 

HUAWEI MatePad Pro: PC élmény tableten

Az új termékek között szerepel a gyártó következő generációs zászlóshajó tabletje, a HUAWEI MatePad Pro, amely megújult a dizájn, a képernyőminőség, az audiovizuális élmény, a szoftver és a hardver tekintetében is. A készülék 12,6 hüvelykes HUAWEI OLED Real Color FullView kijelzője 120 Hz-es nagy frissítési gyakorisággal, 90%-os képernyő-test aránnyal és Universal Color Consistency technológiával gazdagabb funkciókat és egyenletes színeket biztosít. 

 

A HUAWEI MatePad Pro emellett intelligensebb, szinte PC-szerű tablet-élményt biztosít a felhasználóknak. Az olyan szolgáltatások, mint az Alkalmazás sokszorosító és a Több ablak támogatás, lehetővé teszik több feladat egyidejű feldolgozását. Emellett a MatePad Pro-hoz tartozó 2. generációs HUAWEI M-Pencil és az intelligens mágneses billentyűzet olyan sokoldalúságot biztosít, amely megkönnyíti a váltást a különböző, irodai, kreatív vagy egyéb felhasználási módok között. 

 

HUAWEI nova 10 és nova 10 Pro

A HUAWEI nova sorozatának új képviselőit, a nova 10 és nova 10 Pro okostelefonokat a legújabb fotózási trendekre fókuszálva fejlesztették ki. Az okostelefon-gyártók korábban a hátlapi kamerát helyezték előtérbe, azonban a legújabb közösségimédia-alkalmazások több millió felhasználója számára az előlapi kamera teljesítménye is kulcsfontosságú.

 

A HUAWEI nova 10 és a nova 10 Pro az első olyan okostelefonok, amelyek megváltoztatják a mobilfotózás hagyományos megközelítését. Mindkét eszköz lenyűgöző, 60 MP-es ultraszéles látószögű előlapi kamerával büszkélkedhet, amely 4K videó rögzítésére is képes, a HUAWEI nova 10 Pro pedig egy további, 8 MP-es portrékamerával is rendelkezik, lehetővé téve a kristálytiszta közeli felvételeket.

 

Mindkét eszköz számos figyelemre méltó, a fiatalokat inspiráló jellemzőkkel bír, beleértve a fejlett képfeldolgozó technológiával ellátott 50 MP-es hátlapi kamerát, a magas képernyő-frissítési gyakoriságot és gyorstöltési lehetőséget. Mindehhez pedig elegáns formatervezés tartozik, a HUAWEI nova 10 Pro mindössze 7,88 mm-es, a nova 10 még vékonyabb, 6,88 mm vastagságú.

 

HUAWEI WATCH D: vérnyomásmérés és EKG funkció

A Huawei több viselhető okoseszköze képes a felhasználók bizonyos fontos egészségügyi értékeit nyomon követni, például a pulzusszámot és a véroxigénszintet. A vállalat az idei év elején elsőként Kínában mutatta be a különleges képességekkel felruházott okosóráját, a HUAWEI WATCH D-t, amely képes mérni a felhasználó vérnyomását, valamint lehetővé teszi az elektrokardiogram (EKG) mérést is. 

A HUAWEI WATCH D a 24 órás SpO2- és pulzusfigyelésnek – amelynek részeként beállítható az alacsony véroxigénszint-emlékeztető –, valamint az alvás- és stresszfigyelés funkciónak köszönhetően átfogó egészségügyi asszisztensként is használható.

 

Huawei Mobile Services (HMS) 

A közelmúltban jelentős mértékben fejlődött a Huawei saját ökoszisztémája a HMS (Huawei Mobile Services) is, annak érdekében, hogy minél hatékonyabb navigációs, keresési, levelezési és vásárlási lehetőségeket kínáljon a felhasználóknak különböző eszközökön. A Huawei továbbra is azon dolgozik, hogy alkalmazás-áruháza, az AppGallery minél naprakészebb és funkciógazdag legyen. Az appbolt jelenleg globális szinten 580 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, ebből több mint 45 millióval Európában. Az AppGallery-ben elérhető alkalmazások száma egy év alatt 147 százalékkal emelkedett, és több mint 5,5 millió regisztrált fejlesztő dolgozik azon, hogy ez a szám még tovább nőjön. 

William Tian, a Huawei WEU elnöke így nyilatkozott: „Örülünk, hogy visszatérhettünk az IFA-ra egy mindenki számára kihívásokkal teli év után. A legújabb innovációk bemutatására mindig is nagyszerű platform volt az IFA, ahova a Huawei idén is számos igazán izgalmas termékkel érkezett.”

„A precízen megtervezett hardverekre, a többféle eszköz közötti együttműködést zökkenőmentes élménnyé varázsoló szoftverekre és a felhasználók igényeihez szabott fényképezési teljesítményre összpontosítunk. Az egészségtől a fitneszen át a szórakoztatásig és az intelligens irodai megoldásokig a Huawei továbbra is azon dolgozik, hogy a legkorszerűbb technológiai innovációkat Európa-szerte eljuttassa sok millió hűséges felhasználójához” – tette hozzá a vezető.

Vissza