A TCL új szintre emeli a QLED-élményt

Kütyü Magazin - 2022. február 23.

A TCL Electronics bemutatta új 4K felbontású, QLED technológiával ellátott TCL C63 szériát. Forradalmi QLED 4K TV-ként a TCL C63 sorozatot úgy tervezték, hogy átfogó szórakoztató élményt nyújtson a Google TV-vel és a kivételes audiovizuális teljesítménnyel. 

Ráadásul a Game Master és a legújabb HDR formátumok támogatásával (beleértve a HDR10+-t, a Dolby Visiont) ez az új TCL TV a legjobb társ lehet az újonnan érkező HDR filmekhez, a sportközvetítésekhez és az újgenerációs játékok élvezetéhez. A C635 43, 50, 55, 65 és 75 colos képernyőméretben lesz hamarosan elérhető és megvásárolható a TCL hazai partnereinél.

"A TCL 2014 óta elkötelezett a Quantum Dot kijlezőtechnológia mellett. Izgatottan várjuk, hogy leleplezzük a 2022-es TCL QLED tévéinket" – mondta Shaoyong Zhang, a TCL Electronics vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a 2022-es évben újonnan érkező termékeink megerősítik a TCL vezető pozícióját a globális szórakoztatóelektronikai iparágban.”

 

TCL C63 széria

A TCL C63 széria Google TV operációs rendszerrel érkezik, ennek köszönhetően a felhasználók egy gombnyomásra több ezer órányi tartalmat a streaming szolgáltatók dedikált alkalmazásaiban.

A Google Asszisztenssel rendelkező TCL C63 még okosabb lett: a felhasználók megkérhetik a Google-t, hogy keressen filmeket, indítson el alkalmazásokat, játsszon le zenét és vezérelje a tévét – kizárólag hang segítségével. Szintén elérhető a Google Duo alkalmazás, melynek segítségével egy egyszerűen kezelhető, kiváló képminőségű videocsevegést biztosít a TV a felhasználók számára.

Megérkezett a Miracast for PC funkció is. A C63 széria felhasználói akár 4K felbontásban is tükrözhetik vezeték nélkül számítógépük képernyőjét közvetlenül a tévére.

A Quantum Dot kijelzőtechnológiát új szintre emelve az iparágban vezető, több mint 100%-os szintérlefedettséggel rendelkező TCL C63 TV kiváló választás azok számára, akik elképesztő minőségű, interaktív otthoni szórakoztatásra vágynak egy intelligens okosotthon részeként.

 

 

A Wide Color Gamut több mint egymilliárd színárnyalatot biztosít a természetes és valósághű képmegjelenítés érdekében. A TCL C63 sorozat rendkívüli képminőségét a Dolby Vision HDR is folyamatosan optimalizálja rendkívüli fényerővel, kontraszttal, színekkel és részletességgel, amelyek életre keltik a TV kijelzőjén megjelenő tartalmat.

A Multi HDR támogatásnak köszönhetően az új TCL C63 sorozat a legjobb 4K HDR képminőséget hozza el függetlenül attól, hogy a felhasználók Dolby Vision sorozatokat néznek a Netflixen vagy Disney+-on, vagy HDR10+ filmeket az Amazon Prime Video-n. Eközben a TCL AiPQ processzorának teljes potenciálját kihasználva a színek és a kontraszt valós idejű optimalizálásával igazodik a különböző tartalmak megjelenítéséhez. A gépi mélytanulási algoritmusoknak köszönhetően az AiPQ tartalomoptimalizálása páratlan 4K HDR élményt biztosít.

 

 

A moziélményt fokozva a TCL C63 sorozat kivételes, magával ragadó és teret körülölelő hangélményt ad, lehetővé téve a hang háromdimenziós áramlását. A készülék ONKYO hangszórókkal van ellátva, és támogatja a Dolby Atmost is, amely az esemény középpontjába helyezi a felhasználót kedvenc műsora, filmje vagy videojátéka közben.

 

A Call of Duty hivatalos tévéje a Game Masternek köszönhetően optimalizálja a kijelzőt videojátékozás közben, mivel a reszponzivitás ugyanolyan fontos, mint a kiváló képminőség. A HDMI 2.1 és az ALLM (Auto Low Latency Mode) jövőbe mutató kompatibilitást biztosít legújabb konzolgenerációkkal és rendkívül alacsony válaszidővel kecsegtet az igazi gamereknek.

A Motion Clarity funkció gondoskodik az egyenletes és jobb mozgás érdekében, függetlenül attól, hogy 50 vagy 60 Hz-es tartalom fut a tévén. A TCL által szabadalmaztatott algoritmus, a MEMC lehetővé tesz a felhasználók számára, hogy tartalomtól függetlenül elmosódásmentes és tiszta képet kapjanak.

 

 

A készülék elegáns, keret nélküli kialakítással és személyre szabható lábakkal rendelkezik, amely lehetővé teszi akár a kisebb állványokra való elhelyezést. 

A legfontosabb jellemzők a következők:

• 4K QLED

• Multi HDR formátum (HDR10+ és Dolby Vision HDR)

• Game master (HDMI 2.1 és ALLM)

• Motion Clarity

• ONKYO hangszóró

• Dolby Atmos

• Google TV operáció rendszer

• Google Asszisztens

• Google Duo

• Amazon Alexa kompatibilitás

• Netflix, Amazon Prime, Disney+

• Keret nélküli, vékony fém kialakítás

• Kétállású lábak

Vissza