Mesterséges intelligenciával alakítja át a hajfestést a L’Oréal

Kütyü Magazin - 2022. január 14.

A L'Oréal Csoport bemutatta a legújabb beauty tech innovációit, amelyekkel újragondolja a hajfestés fogalmát. A Colorsonic egy könnyű, kézi készülék, amely egy innovatív, problémamentes eljárással teszi lehetővé a hajfesték kikeverését és egyenletes felvitelét, így a fogyasztók számára akár otthon is kiváló hajfestési eredményeket biztosít. A Coloright pedig egy, a szalonfodrászok számára kifejlesztett mesterséges intelligenciával vezérelt hajfestési rendszer, amely virtuális hajszínpróbával teszi lehetővé a kívánt árnyalatok megjelenítését. Az innováció továbbá egy olyan algoritmust használ, amely egyéni igényeknek megfelelően, személyre szabott hajszínt biztosít, több mint 1500 egyéni árnyalatlehetőséggel.

A L'Oréal nagy múltra tekint vissza a hajfestés területén, hiszen több mint 100 évvel ezelőtt feltalálta a világ első biztonságos, szintetikus hajfesték-készítményét, mellyel egy ma már 10 milliárd dolláros iparágat hozott létre. Ma, egy évszázaddal később, a vállalat ismét megmutatja a hajfestésben betöltött vezető szerepét azzal, hogy a legprecízebb formulán túl két áttörő technológiai innovációval formálja át az iparágat.

Amikor a COVID-19 járvány miatt sok szalon ideiglenesen bezárt, az otthoni hajfestés üzlet 6%-kal nőtt. Ez idő alatt a fogyasztók megtapasztalták az évtizedek óta gyakorlatilag változatlan otthoni hajfestési folyamat kihívásait, nevezetesen a hajfestéssel járó rendetlenséget és a festék nehezen hozzáférhető helyekre történő felvitelével járó bonyodalmakat.

 

Ezekre a fogyasztói igényekre válaszul kifejlesztett, és öt éven át finomhangolt Colorsonic egy egyedi keverőmechanizmust használ, amely a kívánt hajszín eléréséhez pontos arányban kombinálja a színelőhívót és a hajfestéket. A készülék ezután megfelelő mennyiségben adagolja a hajfestéket, és egy rezgő sörtékből álló szórófejen keresztül viszi fel azt a hajra, miközben a sörték cikk-cakkos mintázatban mozognak, hogy egyenletesen oszlassák el.

A Colorsonic a L'Oréal azon elkötelezettségét is tükrözi, hogy kivételes, személyre szabott szépség élményt nyújtson, amely a fenntarthatóságban gyökerezik. Ezt az elkötelezettséget tükrözik az alábbi funkciók is:

•  Újrahasznosított műanyag: a Colorsonic egy újrafelhasználható eszköz, újrahasznosítható patronnal, amely használatonként kevesebb műanyagot használ, mint az otthoni dobozos hajfestékek.

•  Újrafelhasználható kesztyűk: az otthoni hajfestékek dobozai egyszer használatos kesztyűt tartalmaznak. A Colorsonic ezeket akár 10-szer is újrahasználható kesztyűkkel helyettesíti, amelyek ráadásul fokozott védelmet is nyújtanak.

•  Kevesebb szállításhoz köthető csomagolás: A Colorsonic készüléket és a patronokat tanúsítottan újrahasznosítható papírcsomagolásban szállítják.

 

 

A L'Oréal tervei szerint a Colorsonic 2023 elejétől lesz elérhető a fogyasztók számára az Egyesült Államokban.

Amellett, hogy a L'Oréal a Colorsonic segítségével átalakítja az otthoni hajfestés élményét, a szalon festés élményének fejlesztésére is komoly figyelmet fordít. A L'Oréal ezért a Colorightot, a mesterséges intelligenciával vezérelt hajfestő rendszert is bemutatta, amelyet kifejezetten szalonhasználatra fejlesztettek ki, és egyéni igényeknek megfelelően, személyre szabott hajszínt biztosít. A fejlesztés az innovációt a fodrászok kezébe adja és szabadalmaztatott algoritmus segítségével kínál pontos színeredményt.

 

A gép rendelkezik egy leolvasóval, amely elemzi a vendég haját, mérve a hajfestés hatékonyságát befolyásoló tényezőket: többek között a hajszínt, az ősz hajszálak százalékos arányát, valamint a hosszúságot és a sűrűséget, valamint egy hajfestékből álló száraz gyöngyöket tartalmazó adagolóval, amelyhez alapápolók, színelőhívók és hígítók patronjai tartoznak. Ezek az adagolt összetevők együttesen egy személyre szabott hajfestéket hoznak létre. Az ultraprecíz készülék a hajfesték összes összetevőjének képes az adagolására és összesen több mint 1500 egyedi lehetőséget tud megalkotni.

Vissza