A Vodafone-nál már alap a Viasat History

Kütyü Magazin - 2021. november 29.

A Viasat World médiavállalat történelmi csatornája a múlt hiteles, több nézőpontból történő megismertetését tűzte zászlóshajójára. Az idén Promax-díjat is nyert Viasat History óráról órára érkezik olyan dokumentumfilmekkel, amelyek 360 fokban mutatják be múltunkat, így történelmi tudásunkhoz is sokat hozzátehetnek. A televíziós csatorna szerepének fontosságát a Vodafone is felismerte, ezért 2021. november 30-ától az alapcsomagok, így a TV Comfort és TV HD Basic előfizetői is élvezhetik a szórakoztatva tanító műsorokat.

Bő 17 éve, akkor hiánypótló adóként indult el Viasat History, amely mára a 18-59-es célcsoportban többször is elviszi a piacvezető ismeretterjesztő csatorna címet. Küldetése, hogy a történelmet a lehetséges összes aspektusból bemutassa, legyen szó kiemelkedő múltbéli eseményekről, érdekes mítoszokról, nagy történelmi személyekről vagy éppen friss kutatási eredményekről. A nagyvilág mellett hazánk történelmét is nagyító alá veszi: a december 6-án hétfőn 21 órától induló Mítoszok: az emberiség nagy mítoszai dokumentumsorozat például Attila témájával kezd, és hazai tudósok, illetve ásatások mentén próbálja beazonosítani a hunok királyának sírhelyét. 

– Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a hazai közönség számára nemcsak érdekes, de úgymond közeli tartalmakat is tudjunk hozni. A visszajelzések pedig arra engednek következtetni, hogy célközönségünk szívesen fogad egy-egy magyarországi forgatást, történetet, régészt vagy éppen kutatót. Örülünk annak, hogy nézőink mellett a Vodafone szakemberei is nyitottak műsorainkra, és érdemesnek találják csatornánkat már az alapcsomag előfizetőinek is rendelkezésére bocsájtani – mondta el Horváth Tamás, a Viasat World magyarországi vezetője. 

A folyamatosan újdonságokkal szolgáló Viasat History a decemberi hónapot kiemelten kezeli. Számos érdekesség és a magyar vonatkozás mellett érkezik még a Pearl Harbor (december 7. kedd. 22 óra), amely a mínusz egyedik perctől az utolsóig veszi végig a csata mozzanatait. Górcső alá kerül XII. Piusz hozzáállása a deportálás kérdésköréhez A pápa és Hitler – XII. Pius titkos dossziéinak megnyitása c. dokumentumfilmben (december 18. szombat 22:10), de a bekapcsolódó nézők egy izgalmas kincsvadászatnak is tanúi lehetnek Az ősi maják elveszett kincses sírkamrái (december 24. péntek 20:15) című kétrészes dokumentumfilm premierje során.

Vissza