Nagy siker vár a G-SHOCK legújabb modellcsaládjára

Kütyü Magazin - 2020. november 13.

A GA-900 család hivatalos bemutatóját Japánban idén augusztusban nagy várakozás előzte meg. Az alapáras analóg-digitális szegmensben a korábban megszellőztetett információk alapján nagy durranásra lehetett számítani, ami meg is történt. „A G-SHOCK rajongók, gyűjtők és forgalmazók mind egyetértenek abban, hogy az új modellcsalád a márka DNS-ét ismerve egyszerűen sikerre van ítélve” - hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

G-SHOCK GA-900 egy olyan termék, ami nemcsak megjelenésében, de kivitelét és bizonyos funkcióit tekintve is kimeríti az „ellenálló” és „strapabíró” jelzőket. Elég csak a 7 éves várható elemélettartamra gondolni. Tökéletes viselet keményebb (azaz karórákról beszélve  nem szokványos) felhasználási környezetben. Mindemellett megjelenésében, dizájnjában a G-SHOCK hazai pályájának számító, alulról építkező, ún. „street fashion” irányt követi.

A már-már ipari stílusjegyeket magán hordozó új G-SHOCK külsejét a dekagonális, azaz tízszögletű lünetta definiálja, ami egy nagyméretű anyacsavarra hasonlító tokot eredményez. Az ipari stílusjegyeket a négy díszcsavar még jobban kihangsúlyozza. Ez a masszív, robosztus dizájn törhetetlen, mindent kibíró és mindennek ellenálló érzést kelt a viselőjében.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a kombinált analóg-digitális szerkezet nagy népszerűségnek örvend. Az analóg óramutatók és a digitális kijelző nemcsak a professzionális időmérés, de a könnyű használhatóság zálogai is egyben. Az óramutatók dizájnja a kijelző által  biztosított grafikus megjelenítéssel karöltve erőteljes számlapdizájnt eredményez, miközben a számlap könnyű leolvashatóságát hangsúlyozza ki. A szíj csatlakozási pontja és minden nyomógomb felülete recés, csúszásgátló felületet kapott, hogy az óra működtetését még hatékonyabbá tegye a legkiszámíthatatlanabb helyzetekben is.

Stílusát tekintve a GA-900 illeszkedik a G-SHOCK atyjának, Mr. Kikuo Ibe tervezőnek az eredeti elképzelésibe, miszerint - nem is sejtve az 1983-ban útjára indított márka későbbi óriási népszerűségét és divatra gyakorolt hatásait – az építőiparban és egyéb zord munkakörülmények között dolgozók is viselhessenek a mindennapi munkájuk során karórát, egy olyat, amit nem kell mindentől óvni. 1983 óta a G-SHOCK rengeteget változott, és mára már milliók tartják elengedhetetlen kiegészítőnek. A GA-900 őket is célozza. Színválasztéka már megjelenése pillanatában is változatos, a szövetszíjas változat pedig kifejezetten tetszetős.

A GA-900 a G-SHOCK márka ikonikus tulajdonságai (200m vízállóság valamint fokozott ütés- és rezgésállóság) mellett felsorakoztatja az olyan jól megszokott funkciókat, mint világidő, stopper (1/10s -  24 óra), visszaszámláló riasztás (1/1s – 1 óra), 5 különböző ébresztési időpont, szundi funkcióval. A „SUPER Illuminator”, azaz a számlapot akár éjjeli sötétségben is kellően megvilágító LED fény és az automatikus naptár a mindennapi használatot teszi praktikussá. Tokja közel 53mm átmérőjű, ennek ellenére csak 65 grammot nyom.

A GA-900 sorozat méltó követője elődeinek és minden tulajdonsága adott ahhoz, hogy az előttünk álló évek egyik legismertebb, legsikeresebb G-SHOCK-ja legyen – elérhető áron. A belépő modell javasolt fogyasztói ára 44.990 / 49.990 Ft.

Kulcsszavak: G-SHOCK, Casio, karóra
Vissza