Megérkezett a RAW-videókimenet Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépekhez

Kütyü Magazin - 2019. december 17.

A Nikon ma bejelentette a RAW-videókimenet támogatását a Z 7 és Z 6 teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépek esetében. A frissítés a firmware 2.20-as verziójában jelenik meg.

A Nikon az első fényképezőgép-gyártó, aki lehetővé teszi a RAW-videókimenetet HDMI-kapcsolaton keresztül közvetlenül a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezőgépről. A Z 7 és Z 6 fényképezőgéppel a felhasználók 12-bites RAW-videójel átvitelére lesznek képesek az Atomos Ninja V külső rögzítőre, amely a Nikon Z 6 Essential Movie szett része. A videojelet ProRes RAW-formátumban rögzíti a rendszer, amely megőrzi a színek pontosságát, növeli a fényerőt, az árnyékos területek részletei pedig még finomabbak lesznek. A videofelvételek maximális rugalmasságot biztosítanak az utómunka során, a szerkesztés lassítása nélkül: ez ideális a HDR-munkafolyamatokhoz.

Miután letöltötte a firmware 2.20-as frissítését, a RAW-videókimenet támogatásának Z 7 és Z 6 fényképezőgépekre történő telepítését a Nikon Szolgáltatási központokban igényelheti. Ez a szolgáltatás ingyenesen igényelhető minden olyan Nikon Z 6 fényképezőgép esetében, amelyet a Z 6 Essential Movie szett részeként vásároltak meg.

A kiváló képminőség a Nikon Z sorozatának alapját képezi, a HDMI-n keresztüli RAW-kimenet támogatása pedig jelentős fejlesztésnek számít minden videós számára. A Z sorozat továbbra is követi a felhasználók igényeinek alakulását, és következő generációs képalkotási élményt nyújt számukra a jövőbeli firmware frissítések révén.

_______________ 

A Z 7 fényképezőgéphez itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.

A Z 6 fényképezőgéphez itt töltheti le a firmware 2.20-as verzióját.

Vissza