Tényleg a telefonok töltik be a játékpiac vezető helyét véget vetve a PC uralmának?

Kütyü Magazin - 2019. december 13.

A mobiltelefonok folyamatosan fejlődnek, s ma már ott tartunk, hogy egy-egy csúcskategóriás telefon könnyűszerrel felveszi a harcot a számítógépekkel, ha teljesítményről és játékélményről van szó.

Buborék vagy bomba üzlet?

Közhely, de igaz: ma már mindenki zsebében ott lapul egy közepes- vagy nagyteljesítményű telefon, esetleg tablet a táskában. Ezeken sok minden fut, lehet szó egy egyszerű rulett játék futtatásáról, vagy éppen egy komolyabb PC-s játék okostelefonra szánt átiratáról.

A fejlődés nem állhat meg, az újabb Snapdragon processzorok (855 Plus a legújabb) és a 10 gigabájt feletti memória elképesztő teljesítményt jelent egy telefon esetében. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a legtöbbnél három kameráról, OLED kijelzőről és akár 512 gigabájtig fejleszthető tárhelyről beszélünk, látható, hogy ez nem csak egy buborék. A játékra szánt telefonok itt vannak, és nem mennek sehova.

Az mindegy, hogy Android vagy iOS telefonról van-e szó, a játékfejlesztők mindkettőt ismerik, és alapvetés a játékok mindkét rendszerre történő fejlesztése. Például az online kaszinók nagy része is felismerte, hogy az igaming újabb fejezetét mobilon írják: így nem csak rulett játék, de számtalan nyerőgép, blackjack, póker és más kaszinójátékok is elérhetőek okostelefonon.

A számítógépeket sokáig nem fogja még kiváltani az okostelefon és a tablet, de nagyon jó úton haladnak: az egyre nagyobb kijelzők, az elérhető árú csúcsteljesítmény vonzóvá teszik ezeket a készülékeket, és a jelentősebb fejlesztők, kiadók már megvetették a lábukat az áruházakban.

Vissza