Se készpénz, se jegy, de még mobil sem kell az új parkolási rendszerhez

forrás: Prím Online - 2019. június 14.

Tucatnyi budapesti zárt parkolóban használható mostantól az a rendszer, melynek segítségével úgy parkolhatunk, hogy az ezzel járó vesződést a Rollet applikáció megoldja helyettünk. Nem kell jegyet húznunk, se aprópénzzel bajlódnunk, vagy a mobilunkról indítanunk a parkolást, elég a vezetésre koncentrálnunk.

A felhasználónak roppant egyszerű dolga van: a rendszám és a bankkártya adatok egyszeri regisztrálása után már készen is áll az érintésmentes parkolásra. A Rollet felismeri az autót és automatikusan felnyitja a sorompót a jármű előtt. A fizetés is teljesen automatizált, a rendszer levonja a parkolódíj összegét a bankkártyáról és felnyitja az autós előtt a sorompót. A parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pont annyit fizet, mintha jeggyel parkolna. 

 

Júniustól 12 helyszínen lesz elérhető a szolgáltatás Óbudán, Hegyvidéken és a belvárosi kerületekben, valamint a Lupa-tónál.

“Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól a főváros fontos helyszínein is ott lehetünk azok után, hogy Debrecenben már autósok ezrei használják a Rolletet. Ez a tucatnyi új parkoló csak a kezdet, az egész országban szeretnénk elterjeszteni az érintésmentes parkolást és ebben stratégiai partnerünk a legnagyobb hazai parkolóhálózat, a Star Park.” - meséli Andy Zhang, a Rollet alapítója és ügyvezető igazgatója.

 

“Régóta kerestünk olyan partnert, aki képes a leginnovatívabb technológiával automatizálni a parkolóinkat. A Rolletnek köszönhetően mostantól itthon még szinte ismeretlen, zökkenőmentes parkolási élményt tudunk nyújtani mindenkinek, aki igénybe veszi a Sparking szolgáltatásunkat.” - nyilatkozta Dubitz András a Star Park tulajdonosa és ügyvezetője az együttműködés bejelentésekor.

 

Az egy éves születésnapját ünneplő startup tavaly júniusban Debrecenben debütált, azóta a város Smart City programjának egyik legismertebb szereplőjévé vált. Debrecenben jelenleg 8 parkolóban érhető el ez az automatizált fizetési rendszer, köztük a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren is, ahol becslések szerint 700 ezer utas fordul meg 2019-ben.

Vissza