Gesztusvezérlés és dupla kijelző

Kütyü Magazin - 2019. február 26.

Az LG Electronics (LG) a 2019-es MWC-n, egyszerre mutatja be a felsőkategóriás G és V okostelefon-szériák legújabb modelljeit. A vállalat első 5G okostelefonja, az LG V50ThinQ, valamint az LG G8ThinQ a barcelonai világkiállítás központi csarnokában debütál.

A tökéletes készülék az 5G korszakhoz

A kivételes odafigyeléssel megalkotott LG V50ThinQ 5G okostelefonnal a felhasználók az 5G minden előnyét élvezhetik majd, már a szolgáltatás megjelenésekor. Az LG első 5G mobilja túlmutat a várakozásokon: a felhasználók a 4G-nél várhatóan tízszer gyorsabb 5G hálózaton nézhetik a tartalmakat, kompromisszumok nélkül.

Az LG az V50ThinQ 5G készülék tervezésekor mindent megtett azért, hogy növelje a készülék kijelző- és audioteljesítményét. A 6,5 hüvelykes, 19,5:9 képarányú QHD+ OLED FullVision kijelző révén a felhasználók a mobilos játékokat és videókat egy egészen új minőségben élvezhetik.

A készülék erőteljes sztereohangzást kínál, amely fejhallgató használatával és anélkül is érvényesül. A beépített DTS:X technológia révén az LG V50ThinQ 5G képes a különféle hangfájlok minőségének feljavítására, így kivételesen tiszta, valósághű hangzást szólaltat meg. A telefon a Qualcomm aptX és aptX HD hangtechnológiáit is alkalmazza: a prémium minőségű Bluetooth-hangátvitel és az alacsony késleltetés révén a hangzás fej- és fülhallgatóval is tökéletes.

Az LG 5G-képes okostelefonjába olyan optikai innovációkat építettek, melyekkel a felhasználók kivételes képeket és videókat készíthetnek a lehető legjobb minőségben. Az LG mindkét kamerába beépített video-képmélység szabályozójával (Video Depth Control) a mozgásban lévő tárgyak mindig tiszták maradnak a felvételeken. A távolság és képmélység elemzését végző kettős látótér (Dual Field Of View) technológia révén a felhasználók tökéletes fényeléssel, hihetetlenül pontosan örökíthetik meg a látottakat.

Az LG első 5G készülékébe a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel együtt építették be, melyek az 5G-hez szükséges feldolgozási teljesítményt az LG optimalizált szoftverével képesek létrehozni. A készülék a V40ThinQ-nál 20 százalékkal nagyobb, 4000 mAh-s akkumulátort, valamint egy új hőkamrás hűtőrendszert kapott. Az új hűtési megoldás a hagyományos hőelvezető csöveknél hatékonyabban tartja alacsonyan a belső hőmérsékletet, és több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is hatékonyan javítja a feldolgozási teljesítményt.

A V-széria vékony, stílusos formatervezését követve az LG V50ThinQ csupán 8,3 miliméter vastag és alig 183 grammot nyom. Az egyenletes kialakítás és az elegáns profil megtartása érdekében az új okostelefon hátlapi kamerája tökéletesen a készülékházba simul. Mindezt a gyártó az LG V50ThinQ 5G ellenállóságának kockáztatása nélkül érte el: az elődmodellhez hasonlóan ez a telefon is megfelel az Egyesült Államok katonai szabványa, a MIL-STD 810G követelményeinek. 

Első 5G telefonjának bemutatására készülve az LG tíz nagy mobilszolgálatóval kötött megállapodást azokon a piacokon, melyeken az 5G szolgáltatás még ebben az évben elindul: ilyen az Egyesült Államok, Dél-Korea, Ausztrália és néhány európai ország.

Kettős képernyők a még gazdagabb 5G élményért

Azért, hogy a felhasználói élményt és kényelmet még magasabb szintre emelje első 5G készülékével, az LG kifejlesztett egy második képernyőt is, melyet az LG V50ThinQ 5G választható kiegészítőjeként mutat be. Telefontokhoz hasonló dizájnjával az így létrejövő kettős kijelző egy második, 6,2 hüvelykes képernyőt kínál, ezzel megkétszerezve a felhasználói élményt videonézés, játék és multitasking közben. A kettős kijelző és maga a készülék egymástól függetlenül is használható, így sok érdekes felhasználói lehetőséget kínál: miközben például az egyik képernyőn filmet nézünk, a másikon — ezzel egyidejűleg — az IMDB-n böngészhetünk.

A második kijelző csatlakoztatásakor az okostelefon képernyőjén megjelenő ikont megérintve bekapcsolhatjuk a külső képernyőt, majd könnyen válthatunk is a két kijelző között. A többablakos megoldással mindkét képernyőt két-két részre oszthatjuk, így akár négy alkalmazás is egyszerre használható az LG V50ThinQ 5G-n. A mobilos játékok esetén a második kijelző kontrollerként is használható, így játék közben az ujjaink nem takarják el a fő képernyőn zajló eseményeket. A második kijelzőt két kényelmes szögben — 104 és 180 fokban — csatlakoztathatjuk az okostelefonhoz, és mivel ez a képernyő is a mobil akkumulátorát használja, nincs szükség külön töltésre.

LG G8ThinQ — új mobilos élmény

Az LG G8ThinQ a vállalat hagyományaihoz híven kényelmi funkciók egész sorát kínálja, prémium kamera- és hangtechnológiai megoldások mellett. A kifinomult, minimalista dizájn, amely minden szükségtelen elemet elhagy, stílusos megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A tökéletes esztétika nem csak a telefon előlapjára igaz, hiszen a hátlapi kamera egyenletesen simul a mobil felületébe. A mobilba épített új audiotechnikai fejlesztés, a Crystal Sound OLED (CSO) az okostelefon kijelzőjének rezgetésével erősíti fel a hangot. Mivel nincs szükség külső hangszóró használatára, a készülék is megtartja minimalista esztétikáját.

Az LG G8ThinQ a világ első okostelefonja, amely a tenyér érhálózatának beolvasásával azonosítja tulajdonosát. Mindez a ToF kameratechnológia és az infravörös szenzorok egyidejű használatával lehetséges. Az LG ujjlenyomat-leolvasásnál is biztonságosabb tenyérazonosítás-megoldása a tenyérben futó erek alakját, vastagságát és egyéb egyedi karaktereit ismeri fel. A korábban már beolvasott tenyeret egyszerűen az előlapi kamera elé helyezve a készülék tulajdonosai egy másodperc alatt feloldhatják az LG G8ThinQ telefont és annak minden tartalmát.

A fejlett, előlapi Z kamerával a felhasználók már a szelfikészítéskor is portémódban fotózhatnak: a kamera képes a tárgyakról visszaverődő infravörös fénysugarak elemzésére, ezáltal más képi szenzorokhoz képest gyorsabban és pontosabban méri a képmélységet. A képmélység gyors mérése révén olyan funkciók kerülhettek a telefonba, mint például a gyors arcfelismerés. Mivel az LG Z kamerája három dimenzióban látja a tárgyakat, az arcfelismerés funkciót nem lehet megtéveszteni egy kétdimenziós portréval, hiszen a hagyományos fényképeknek nincsen képmélysége. A készülékbe épített ToF technológia a környezeti fénytől függetlenül, külső forrásokból érkező fény mellett is pontosan rögzíti a képeket. E megoldásnak köszönhető továbbá, hogy a biometrikus azonosítási módszerek széles palettájával az LG minden más gyártónál több biztonsági megoldást kínál okostelefonjaiban, a felhasználók így a körülményekhez képest legmegfelelőbb opciót választhatják.

A Z kamera az Air Motion gesztusfelismerési funkcióval is fokozza a felhasználói élményt. A felhasználók a funkció révén anélkül tehetik le vagy vehetik fel a telefont, készíthetnek képernyőképet, válthatnak az alkalmazások között vagy hangosíthatják fel a zenét, hogy hozzáérnének a készülék képernyőjéhez. Ez a gesztusalapú vezérlés főleg autóvezetés közben lehet hasznos. Az LG G8ThinQ kezelése olyan egyszerű mozdulatokkal végezhető, mint egy intés a kézzel, vagy két ujjunk összeérintése, így az aktív felhasználóknak kényelmet kínál akkor is, ha éppen kesztyűt viselnek.

Azoktól a kameráktól eltérően, amelyek csupán a kép témáját és annak hátterét képesek megkülönböztetni, az LG G8ThinQ előlapi kamerája milliméteres pontossággal méri fel a fotózott tárgy vagy személy és az objektív közötti távolságot és akár 256 fokozatban tudja állítani a háttér elmosódottságát, hogy így adjon még nagyobb mélységet a szelfiknek. Az LG V40ThinQ készülékekben megtalálhatónál mintegy 10 százalékkal nagyobb, 1.22μm-es képszenzor révén az LG G8ThinQ nem csak még tisztább képeket készít, de az autofókusz funkcióval villámgyorsan is exponál.

Az LG G8ThinQ további újdonsága a videoportré üzemmód, amely ebben a modellben debütál. E funkció révén — a hátoldali kamerát és a portré üzemmódot használva — a felhasználók a mozgóképes tartalmak készítése során alkalmazhatják az ún. boke hatást, vagyis azt, hogy a mélységélességen kívüli fénypontok (például a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelenjenek meg a filmen. A távolságot és a mélységet elemző Dual FOV technológia révén a felhasználók pontosan azt videózhatják le, amit látnak, így profi és tökéletesen fényelt mozgóképet készíthetnek.

Mivel az LG G sorozatú okostelefonjai közül ez az első, amely OLED képernyőt kapott, a LG G8ThinQ a multimédiás képességek terén is kiváló teljesítményt nyújt. A nagyméretű, 6,1 hüvelykes, 564 PPI (pixels per inch) képpontsűrűségű QHD+ FullVision képernyő hihetetlen részletességű megjelenítést tesz lehetővé, a mesterséges intelligenciát is használó kijelzőmeghajtó pedig képes a külső környezethez optimalizálni a megjelenített színeket és a fényerőt, ezzel is segítve a szemfáradtság csökkentését.

A csúcsminőségű, high-end hangzás immár az LG telefonok védjegyének számít és ez alól a LG G8ThinQ sem kivétel, hiszen az erőteljes basszushangok visszaadására képes Boombox hangszóró ebben a készülékben már sztereóban is szólhat. A valósághű térhangzást a DTS:X technológia teszi lehetővé, a 32 bites Hi-Fi Quad DAC pedig páratlan részletességű hangzásvilágot nyújt. A készülék mindemellett támogatja a Master Quality Authenticated (MQA) technológiát, amely anélkül tömörít nagyfelbontású audiofájlokat, hogy az a hangzásminőség rovására menne. A Meridian Audióval folytatott közös munka eredményeként LG G8ThinQ egy olyan okostelefon lett, amely méltó képviselője az LG azon küldetésének, amelyet a kiváló hangzásminőség megvalósítása terén valósít meg.

Prémium LG G8 funkciók, elérhetőbb áron

Az MWC-t követő hónapokban elérhetővé válik az LG G sorozatú okostelefonjainak egy további képviselője is. Ez a készülék — az LG G8sThinQ — azoknak szól, akik olyan mobilt keresnek, amely amellett, hogy prémium minőségű kialakítással rendelkezik, kompromisszumok nélkül nyújt magas szintű teljesítményt és prémium funkciókat. A 6,2 hüvelykes OLED képernyővel felvértezett LG G8sThinQ készüléket a Snapdragon 855 mobilplatformja teszi igazán gyorssá, az energiaellátásról pedig egy erőteljes, 3550 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A három hátlapi kamera, a különleges éjszakai fényképezési üzemmód, valamint a fényszegény környezetben is működőképes HDR technológia valóságos tartalomgyártó erőművé teszi ezt az okostelefont, miközben az Z kamera a kéz- és arcfelismerésen alapuló azonosítás révén még biztonságosabb használatot tesz lehetővé. Az Air Motion gesztusfelismerési funkcióval, a precíz képmélység-méréssel és a sztereó hangszórókkal együtt az LG G8sThinQ olyan szolgáltatáscsomagot kínál, amely azok számára teszi vonzóvá a készüléket, akik versenyképes áron szeretnének hozzájutni a G8 élményhez.

A 2018-as MWC látogatói maguk is megtekinthetik az LG legújabb okostelefonjait és más, izgalmas mobiltechnológiai innovációit a vállalat standján, a Fira Gran Via 3. csarnokában, február 25-28. között.

 

LG V50 ThinQ 5G

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatform
  • Kijelző: 6,4 hüvelykes 19.5:9 QHD+ OLED FullVision (3120 x 1440 / 564ppi)
  • Memória: 6GB RAM / 128GB ROM / microSD (2TB-ig)
  • Kamera:

– Hátlapi 16MP szupernagylátószögű (F1.9 / 1.0μm / 107˚)
    12MP normál látószögű (F1.5 / 1.4μm / 78˚)
    12MP telefotó lencse (F2.4 / 1.0μm / 47˚)

– Előlapi 8MP normál látószögű (F1.9 / 1.12μm / 80˚)
    5MP nagylátószögű (F2.2 / 1.0μm / 90˚)

  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 9.0 Pie
  • Méret: 159,2 x 76,1 x 8,3mm
  • Súly: 183g
  • Hálózat: 3G / 4G LTE-A / 5G
  • Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 / NFC / 
    USB Type-C (USB 3.1 kompatibilis)
  • Színek: Asztro Fekete
  • Egyéb: Sztereohangszórók / Boombox hangszóró / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / Super Far Field Voice Recognition / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D térhangzás / IP68 víz- és porállóság / HDR10 / Arcfelis-merés / Ujjlenyomat-leolvasó / Qualcomm Quick Charge 3.0 technológia / MIL-STD-810G szabvány / FM rádió

 

LG V50ThinQ 5G második képernyő

  • Kijelző: 6,2 hüvelykes 18.7:9 FHD+ OLED (2160 x 1080)
  • Méret: 161,6 x 83,4 x 15,5mm 
  • Súly: 145g 
  • Csatlakozó: Pogo Pin (3)
  • Színek: Fekete

 

LG G8ThinQ

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatform
  • Kijelző: 6,1 hüvelykes 19.5:9 QHD+ OLED FullVision (3120 x 1440 / 564ppi) 
  • Memória: 6GB RAM / 128GB ROM / microSD (2TB-ig)
  • Kamera

– Hátlapi 16MP szupernagylátószögű (F1.9 / 1.0μm / 107˚)
    12MP normál látószögű (F1.5 / 1.4μm / 78˚) 
    12MP telefotó lencse (F2.4 / 1.0μm / 45˚)

– Előlapi 8MP normál látószögű (F1.7 / 1.22μm / 80˚)
    Z kamera (ToF)

  • Akkumulátor: 3500 mAh 
  • Operációs rendszer: Android 9.0 Pie
  • Méret: 151,9 x 71,8 x 8,4mm
  • Súly: 167g
  • Hálózat: 3G / 4G LTE-A
  • Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 / NFC / 
    USB Type-C (USB 3.1 kompatibilis)
  • Biometrikus azonosítás: Kézfelismerés / Arcfelismerés / Ujjlenyomat-leolvasó
  • Színek: Kasmírpiros / Új Éjfekete / Új Marokkói kék
  • Egyéb: Boombox hangszóró + Crystal Sound OLED sztereohangszóró / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / Super Far Field Voice Recognition / 32-bites Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D térhangzás / IP68 víz- és porállóság / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0 technológia / MIL-STD 810G szabvány / FM rádió

 

LG G8sThinQ

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatform
  • Kijelző: 6,2 hüvelykes 18.7:9 FHD+ OLED FullVision (2248 x 1080)
  • Memória: 6GB RAM / 64GB vagy 128GB
  • Kamera:

– Hátlapi: 13MP nagylátószögű / 12MP normál látószögű / 12MP telefotó lencse

– Előlapi: 8MP normál látószögű / Z kamera (ToF technológia)

  • Akkumulátor: 3550 mAh
  • Other: Kézfelismerés / Arcfelismerés / Air Motion / Sztereó hangszórók
Vissza