Húsvéti LocsoLive

Kütyü Magazin - 2018. április 1.

Három vidéki idősebb urat kért fel a Telekom arra, hogy a LocsoLive akció keretében locsolóverseket mondjanak fel videóra, és így azonnal digitálisan, az otthon kényelméből is „meglocsolható” lesz bárki. 

Az autentikus tolmácsolásban előálló videóval egy mozdulattal több hölgyet is fel lehet köszönteni, de választható személyre szóló formátum is. Mindez egy élő 4G mobilinternetes stream közvetítésen keresztül valósul meg egy kis pilisi faluból a Telekom mobilhálózatán, bemutatva azt, hogy a digitális megoldásokat segítségül hívva akár a kedves hagyományok is újraértelmezhetőek.

Húsvét hétfő délelőttjén tehát reggel 9-től kezdve várják a vidéki öregurak, János, Mihály és Dezső a Telekom Facebook oldalán húsvéti locsolóversekkel azokat, akik személyesen nem tudnak elmenni meglocsolni hölgy rokonaikat és ismerőseiket, a húsvéti hagyományt is szívesebben ápolnák már digitálisan, vagy ha a „Zöld erdőben jártam...” már kevés… A kezdeményezéshez saját verseikkel csatlakoztak kortárs magyar költők, Lackfi János és Varró Dániel is.

A  rendhagyó, online műsorban verset bárki kérhet bárkinek, csak be kell tagelni az ismerőse nevét a kommentfolyamban. A galériából nem csak a személyre szóló locsolóvers-videók, hanem továbbiak is megoszthatók. Már holnaptól érdemes ellátogatni az oldalra azoknak, akik maguk szeretnék ápolni a hagyományt, de kreatív versek híján vannak.

Aki követi a Pilisből jelentkező élő 4G stream közvetítést,  nem csak eredeti locsolóverseket küldhet és hallgathat, hanem érdekes információkat is megtudhat a környező régiók hagyományairól a húsvéti talk show keretében.

A Telekomnak nem ez az első megmozdulása a húsvéti hagyományokat felelevenítő digitális megoldások terén. 2015-ben a mindössze 15 fős Lendvajakabfán a locsolókat nélkülözni kényszerülő asszonyokhoz a Telekom a 4G mobilhálózata segítségével a locsolóvíz és a jókívánságok egy drónra szerelt vödörből érkeztek, az internetezők az ország bármely pontjáról meg tudták locsolni őket. (Katt ide a Locsodrón videóért!)

Az élő adás hétfő délelőtt 9-től érhető el a Telekom Facebook oldalán. 

Vissza