FullVision kijelzőjével az LG Q6 új mércét állít kategóriájában

Kütyü Magazin - 2017. július 12.

Az LG Electronics bemutatta legújabb okostelefon-termékcsaládját, a Q széria első tagjait, a Q6 modelleket. A világ egyik vezető mobiltelefon-gyártójának vadonatúj szériája olyan készülékekkel debütál a piacon, melyek a felsőkategóriás G6 után szintén 18:9 képarányú, rendkívül vékony peremmel rendelkező FullVision kijelzőt kaptak. Az új LG Q6 modellek a prémiumkategóriás telefonok legkedveltebb tulajdonságaival rendelkeznek, kiváló ár-érték arány mellett.

A most bemutatott termékcsalád első modelljeinek FullVision kijelzője, karcsú felépítése és vékony peremmel keretezett készülékháza az LG G6-ban már megismert legvonzóbb innovációkat testesíti meg. Az új sorozat világszerte három kivitelben lesz elérhető, melyekkel Q6+, Q6 és Q6α néven találkozhatunk. A memória és a tárhely tekintetében mind a három készülék más-más felhasználói csoportot céloz meg. A Q6+ 4GB RAM-mal és 64GB ROM-mal, a Q6-os alapmodell 3GB RAM-mal és 32GB-os tárhellyel, a legkedvezőbb árú Q6α pedig 2GB RAM-mal és 16GB ROM-mal érkezik.

A prémium okostelefonoknál megismert, és egyre népszerűbb vékony peremű kialakítás a Q6 modellekkel elsőként jelenik meg a szélesebb tömegeket elérő középkategóriás készülékek piacán. Az LG Q6 telefonok egyedülálló, 5,5 col átmérőjű FHD+ FullVision kijelzője a 18:9-es képaránynak köszönhetően nem csak a játékot, de a böngészés mellett minden hétköznapi funkciót is valódi vizuális élménnyé tesz. Az okostelefonok egészen keskeny peremének köszönhetően hatalmas kijelzőt kapunk, de mégsem kell attól tartanunk, hogy tenyerünkkel vagy ujjunkkal véletlenül megérintjük a képernyő oldalát. 

Az LG Q6 modellek letisztult, karcsú kialakításukkal kifejezetten elegáns telefonok. A készülékek kamerája nem emelkedik ki a hátlap síkjából, lekerekített sarkai pedig finoman követik a kijelző vonalait. A stílusos fémkeret erőt sugároz, és garantálja a tartósságot a mindennapi használat során, miközben a készülék súlyát nem növeli.

A Q6 modellek nem csak mutatós kommunikációs eszközök, de használatuk is rendkívül egyszerű. Az LG G6 fejlesztése során alkalmazott ergonómiai megoldások itt is visszaköszönnek, ezért a Q6 széria tagjai egy kézzel is kényelmesen kezelhetők. Az LG saját arcfelismerő funkciójával a Q6 telefonok minden jelenlegi rendszernél gyorsabban és egyszerűbben ismerik fel tulajdonosuk arcát.

A LG Q6 modelleket a várakozásoknak megfelelően kiváló optikai megoldásokkal vértezték fel. Az okostelefonok 100 fokos, széles látószögű előlapi kamerát kaptak, mellyel gond nélkül készíthetünk csoportképeket barátainkkal, családtagjainkkal. A kamera továbbfejlesztett LG UX 6.0 felülete teljes mértékben kihasználja a FullVision kijelző és a 18:9-es képarány előnyeit. A „Square Camera Mode” használatával pedig a képek megosztása és a fotókollázsok készítése is rendkívül egyszerű.

A Q széria első tagjai rendkívül tartós készülékek. A fémkeret a kimagasló ellenállóságot a 7000-es sorozatú alumíniumnak köszönheti, amely többek között az űrkutatásban is használt egyik legtartósabb alumíniumötvözet. Az akkumulátort a tesztelés során 20 féle, a nemzetközi vizsgálati protokollnál is szigorúbb próbának vetették alá. Az eljárás során többek között a melegedést, az ütődést és a beszivárgást is vizsgálták.

„Az LG Q6 készülékekben a prémium funkciók és a nagy teljesítmény tökéletes harmóniát alkot a vonzó árral. Ez az a kombináció, amely az okostelefon-használók igényeit a leginkább szem előtt tartja” — mondta Juno Cho, az LG Electronics mobilkommunikációs üzletágának vezetője. „A Q szériával mostantól még több felhasználónk kezében és zsebében lehet ott az élmény, amit az LG prémiumkategóriás okostelefonjai nyújtanak.” 

Az LG Q6 telefonok bevezetése a jövő hónapban indul Ázsia legnagyobb piacain, majd Európában, Latin- és Észak-Amerikában folytatódik. Magyarországon az említett 3 kivitel közül előreláthatóan csak a Q6 verzió lesz elérhető, várhatóan szeptember elejétől.

 

LG Q6 termékspecifikációja:   

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 435 Mobil Platform
  • Kijelző: 5.5 colos 18:9 képarányú FHD+ FullVision képernyő (2160 x 1080 / 442ppi)
  • Memória: 
    – Q6+: 4GB RAM / 64GB ROM
    – Q6: 3GB RAM / 32GB ROM
    – Q6α: 2GB RAM / 16GB ROM
  • Kamera: hátlapi 13MP normál látószögű / előlapi 5MP széles látószögű
  • Akkumulátor: 3,000mAh (integrált) 
  • Operációs rendszer: Android 7.1.1 Nougat 
  • Méret: 142.5 x 69.3 x 8.1mm
  • Tömeg: 149g 
  • Hálózat: LTE / 3G / 2G
  • Csatlakozás: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-B 2.0
  • Színek: 
    – Q6+: Asztro Fekete / Jégezüst / Tengerkék
    – Q6: Asztro Fekete / Jégezüst / Misztikus Fehér / Terra-Arany
    – Q6α: Asztro Fekete / Jégezüst / Terra-Arany
  • Egyéb jellemzők: Arcfelismerés / Google-asszisztens / Négyzet Kamera Funkció / Képstabilizátor / FM Rádió

Vissza