Okostelefonnal irányíthatjuk a Sony vadonatúj autós médialejátszóját

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 5.

A Sony az IFA szakiiállításon mutatta be legújabb, autós médialejátszóját, melynek különlegessége, hogy okostelefonnal is irányíthatjuk. Az eszköz kompatibilis az Apple CarPlay  és Android Auto alkalmazásokkal.

XAV-AX100 névre keresztelte a Sony legújabb médialejátszóját. A médiavevőben minden funkció megtalálható, amire szükség lehet a hosszú utazások során. Az Apple CarPlay 1 és Android Auto 2 okostelefon alkalmazásokkal a fejegység gyorsan és egyszerűen irányítható, -valamint- továbbfejlesztett, érintőképernyős felületéről a legfrissebb  információk érhetőek el utazás közben is. Mindemellett, az XAV-AX100 rengeteg médiaformátumot támogat, így szinte bármilyen tartalmat könnyedén lejátszik.

A Sony EXTRA BASS technológiája és az XAV-AX100 nagy teljesítményű hangzása az autót egy komplex, mozgó hangrendszerré változtatja. A fejegység hangerőszabályzó tárcsával, vagy egyszerű hangutasításokkal, kényelmesen és biztonságosan vezérelhető vezetés közben is.

Az Apple CarPlay applikációval a Sony XAV-AX100 gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható okoseszközeihez. A Siri hangvezérléses technológia, valamint az érintőképernyő segítségével könnyedén küldhet üzeneteket, telefonálhat, illetve elérheti lejátszási listáit és navigációit, anélkül hogy azok elvonnák figyelmét az útról.

A Sony XAV-AX100 könnyedén vezérelhető az Android Auto alkalmazással is, amelyhez az egyszerű és intuitív kezelőfelület, valamint a hangvezérléses technológia is hozzájárul.

Az eszköz azonnal reagáló érintőképernyője és kezelőfelülete, külsejét tekintve minden szempontból egy okostelefonéhoz hasonlít, amely rendkívül könnyedén irányítható, illetve éjszakai sötétben és vakító napfényben is tisztán látható.
 


A 4 x 55W Dynamic Reality 2 erősítő és az EXTRA BASS technológia kristálytiszta hangzást és ütős basszust biztosít bármilyen hangerőn, melyet az autó motorzaja sem zavar meg. Az EXTRA BASS, valamint a 10 sávos grafikai hangszínszabályzó segítségével számtalan beállítási lehetőség áll rendelkezésre a tökéletes zenei élmény eléréséhez. A Sony XAV-AX100 fejegység 3-pre out csatlakozójának köszönhetően további külső erősítőkkel és hangszórókkal bővíthető, amelyek együtt egy igazán profi hangrendszert alkothatnak.

A Dynamic Stage Organizernek (DSO) köszönhetően tisztább zenei élményt nyújt az átlagos, elülső ajtókra felszerelt, teljes sávszélességű hangszóróknál, amelyek gyakran zajosan, zavarosan szólnak. A DSO technológia által módosított jel hatására kiváló minőségű zenei élményben lehet részünk utunk során. 

Az XAV-A100 decembertől lesz elérhető Európában. 

Specifikációk:
 

Eszköz funkciók

Kijelző

Képernyő méret (hüvelyk)

6.4

Érintőképernyő

Igen

Hang

Kimenő teljesítmény

55W

EXTRA BASS

Igen(Off/1/2)

Grafikus equalizer

10 sávos grafikus equalizer

DSO

Igen

Bővíthetőség

Pre Out kimenet

3

Hátsó kimenet

Igen

Mélynyomó kimenet

Igen

AUX bemenet (Stereo Mini-Jack)

Nem

AUX/Video bemenet (RCA)

Nem

Tolatókamera bemenet

Igen

Video kimenet

Nem

USB

Igen (Hátul x1)

Bluetooth®

Igen

NFC (Egyérintéses csatlakoztatás)

Nem

Elosztó, hosszabbító aljzat

Igen

Okostelefon csatlakozás

Apple CarPlay applikáció

Igen

Android Auto applikáció

Igen

Hangutasítás

(Okostelefon funkció)

Igen

Választható háttérszín

Igen

Testreszabható háttér

Igen

Firmware frissíthetőség

Igen

Képernyő átmérő (hüvelyk/mm)

6.4 hüvelyk

Felbontás (Képpont)

800 × 480

Fényerő beállítás

Igen

Fényerő vezérlés

Automata/Kézi

Nyelvi támogatás

Menü

Angol/Spanyol/Francia/Német/Olasz/Holland/Orosz/Portugál/Thai/Egyszerűsített kínai/Tradícionális kínai/Koreai

Vissza