Márciusban debütálhat az Apple Watch 2

Czipperer Dia - 2015. december 9.

Ha minden igaz, jövőre debütálhat az Apple Watch második kiadása. Az okosóra érkezését 2016 tavaszára datálják.

Az Apple első okosórája nagy durranás volt a piacon, a készülék saját kategóriájéban messze veri a vetélytársakat – már ami a népszerűséget illeti. Itt lenne az ideje egy méltó, továbbfejlesztett utódnak. A legfrissebb híresztelések szerint ez nem csak vágyálom, az Apple már dolgozik a modell új kiadásán.

Ugyan az áprilisi Watch debütálás óta az Apple már átkozmetikázta az eszközt, és szoftverfrissítést is adott ki hozzá, azonban a hardverhez mindeddig nem nyúlt a vállalat.

A 9to5Mac szerint a Watch 2 jövő év áprilisában mutatkozhat be a nagyközönségnek. Vagyis nem kell közel egy évet, azaz szeptemberig várniuk a felhasználóknak, csak mindössze egy évet, ugyanis ennyi idő telik el tavaszra az első generációs karóra piaci debütálása óta.

Igaz, a vállalat a modellt hivatalosan még 2014 szeptemberében jelentettte be, azonban az eszköz akkor még nem volt teljesen kész a piaci bevezetésre, erre több mint fél évet kellett várni.

Korábban már arról is lehetett hallani, hogy a cupertinói techóriás soron következő okosórája Wifi frissítéssel FaceTime kamerával érkezhet. Ezen felül az is elképzelhető, hogy a modelll új, egészségfókuszú képességekkel felvértezve érkezik, mindezt a szíjakba épített szenzorokkal oldanák meg.
 

WatchOS 2

Mark Gurman, a 9to5Mac újságírója továbbá egy 4 hüvelykes iPhone érkezését is feltételezi. Szerinte az új modell ugyanazt az A9-es chipet kaphatja meg, mint az iPhone 6S és 6s Plus modell, csupán egy kisebb fémházas borítással.

Az iPhone 6C néven emlegetett mobil ugyanolyan előlapi fénylesővel érkezhet, mint az 5S, azonban már az Apple mobilfizetési platformját, az Apple Payt is támogatná.

Gurman kifjetette, hogy a következő generációs Apple Watch egy jövő márciusi sajtóeseményen mutatkozhat be, és elképzelhető, hogy a sokat emlgetett 4 hüvelykes iPhone modell is csatlakozik a sorba.

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: okosóra, Apple Watch 2
Vissza