Nem a Qualcomm ujjlenyomat-olvasó technológiáját kapja meg a Xiaomi új mobilja

Czipperer Dia - 2015. december 8.

A legfrissebb hírek szerint nem kapja meg a Qualcomm újgenerációs ujjlenyomat-olvasó technológiáját a Xiaomi Mi 5.

Már egy ideje tudjuk, hogy a Xiaomi soron következő Mi 5 mobilját a Qualcomm legújabb, Snapdragon 820-as lapkája hajtja majd. Azonban úgy tűnik, a Snapdragon Sense ID névre keresztelt ujjlenyomat-olvasó technológiát nem kapja majd meg a mobil.

Ugyan természetesnek tűnt, hogy majd ez is jár a készülékhez, hiszen a Qualcomm legújabb lapkája támogatja ezt az azonosítási megoldást, de elhamarkodottnak tűnt ez az elképzelés. Pan Jiutang, kínai elemző szerint ez a technológia egyelőre még nincsen szalonképes állapotban, vagyis akadnak még munkálatok, mielőtt a nagyközönség számára is elérhető lesz.

A szakember úgy véli, hogy a mobil egy hagyományos ujjlenyomat-olvasó szenzorral a fedélzetén érkezik majd.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy az Oppo zászlóshajó mobiljáról, a Find 9-ről is az a hír járja, hogy ezt a technológiát alkalmazza majd. Ez a megoldás az ultrasonic 3D szkennelésen alapul, amelynek előnye, hogy piszkos és vizes ujjakkal is használható, és sokkal biztonságosabb is. Ezen felül pedig mindenféle felületen keresztül működik, mint például az üveg, zafír, fém, alumínium és műanyag is. Ez jó hír az eszközgyártóknak is, akik előtt megnyílik az út az új telefondizájnok előtt.

 


Forrás: GSMArena.com

Vissza