Növekedhetnek az okostelefon eladások

Czipperer Dia - 2015. december 7.

Az IDC előrejelzései szerint növekedés várható az okotelefonok világpiaci eladásában. A becslések szerint a 2015-ös év közel 10%-os növekedést hozhat.

Bár még hivatalos számokat nem lehet tudni a 2015-ös éves eladási adatokról, azonban az IDC becslései szerint az idei évben növekedéssel számolhatunk a mobilpiacon. Az elemzőcég szerint nagyjából 1,43 milliárdra becsülhető az eladott eszközök száma, amely 9,8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Azonban a növekedés mértéke csekélynek tekinthető, mindössze egyszámjegyű. Ez annak köszönhető, hogy az ázsiai (kivéve Japán), a latin-amerikai és a nyugat-európai régióban lassultak az eladások, valamint Kína sem remekel ezen a téren. A legnagyobb okostelefon piacnak számító országban szintén érződik a lassulés az eladások terén.

2019-re még elkeserítőbb adatokat jósolnak a szakemberek. Az IDC úgy véli, az éves növekedési ütem, amely 2015-ben nagyjából 9,8%-ra tehető, négy év múlva mindössze 4,7%-os lesz. Azonban jelentős változás lesz megfigyelhető a Windows Phone háza táján. A Microsoft mobil operációs rendszere, amelynek legfrissebb verziója már Windiws 10 névre hallgat, pár éven belül nagy mértékű növekedésbe kezd: 2019-re a mostani -10,2%-ról 11,4%-ra nő az elterjedtsége.
 


Miközben a dobogó harmadik fokán álló platform csillaga felfelé ível, a vetélytársak szépen lassan zuhanórepülésbe kezdenek. A jelenleg legelterjedtebb mobilplatformnak számító Android 9,5%-ról 4,8%-ra eshet vissza, az iOS éves növekedési üteme pedig 17,3-ról 3,1%-ra csökkenhet.

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: okostelefon, IDC, trend
Vissza