Samsung Soundcamp – stúdió a zsebben

Kütyü Magazin - 2015. december 1.

A Samsung saját fejlesztésű Soundcamp alkalmazásával egy kisebb stúdió lapulhat a zsebedben. Az applikáció ingyenesen letölthető a Samsung felsőkategóriás mobileszközeire.

A Soundcamp a Samsung saját fejlesztésű DAW (Digital Audio Workstation) és MIDI szekvenszer applikációja. A nyitott platform kétféle beépített digitális hangszerrel és audio bemenettel rendelkezik, amelyhez számos külső virtuális plugin csatlakoztatható. Az alkalmazást professzionális valós idejű audio és MIDI formátumok kezelésére fejlesztett ki a Samsung szoftverfejlesztőkből és zenészekből álló csapata.

A Soundcamppel a mobilon még külső felszerelés nélkül is komponálhatUNK zenét az előre telepített, vagy a saját hangmintáidból. Más eszközökkel együtt használva a telefon vagy tablet érintőképernyője kontroll felületként is működik, sőt, a karmesteri vénával megáldott producerek a Samsung legújabb Gear S2 okosóráját viselve már gesztusaikkal is vezérelhetik a hangfolyamot.

Az alkalmazás két új elemmel is frissült a közelmúltban, amik a zeneírásnál és a live act produkcióknál is hasznos kiegészítők. A Looper funkcióban 250 ingyenes stúdióminőségű Loopmasters hangból lehet válogatni, akinek pedig ez nem lenne elég, saját loopokat is készíthet. A másik újítás, a Sampler pedig a hangminták importálását, rögzítését és lejátszását teszi zökkenőmentessé. 
 


A Samsung Galaxy S6 edge+ és Galaxy Note 5 tulajdonosok ezen felül olyan kompatibilis külső alkalmazásokkal merülhetnek el a zenekészítésben, mint a Unique és a Retronyms Phase 84 szintetizátorok, az effektek szerelmesei a Sugar Bytes WOW2 filterével alkothatnak, illetve rendelkezésükre áll az IK Multimedia iLectric és az iGrand Piano-ja is. 

A Soundcamp alkalmazás ingyenesen letölthető a Samsung Galaxy S6 edge+, S6 edge, S5, Note 5, Note 4, Note edge okostelefonra vagy Tab S, S2, Galaxy View tabletre, amennyiben azon 5.0-ás vagy annál frissebb Android verzió fut.

 

Vissza