Bejelentették a Samsung Z3-at

Czipperer Dia - 2015. október 14.

Egy ideje lehetett már hallani a Samsung soron következő Tizen mobiljáról, amely most hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek. A készülék a gyártó második Tizen alapú telefonjaként lép színre.

A Samsung bejelentette soron következő Tizen mobilját. A Z3 névre keresztelt eszköz neve azt sejteti, hogy egy harmadik generációs mobilról van szó, azonban a névválasztás ne tévesszen meg senkit, csupán a gyártó második Tizen alapú mobiljáról van szó.

A telefon árához mérten jó választásnak ígérkezik. Az indiai piacot célzó eszköz 130 dolláros áron kerül majd forgalomba. Ezért cserébe pedig egy 5 hüvelykes, Super AMOLED HD kijelzővel megáldott modellt kapunk, melynek meghajtásáról egy 1,3GHz-es négymagos processzor gondoskodik. A mobil továbbá 1 gigabájt RAM-ot és 8 gigabájt bővíthető (egészen 128 gigabájtig) tárhelyet kapott, üzemidejéért pedig egy 2600 mAh-es akkumulátor felel. A készülék rendelkezésre állása a Samsung Ultra Power Saving Mode-jának köszönhetően tovább növelhető.

A mobil továbbá megkapja a Galaxy J2-nél bemutatkozott Ultra Data Saving Mode funkciót is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy spóroljanak az adatforgalommal. Fedélzetén előre telepített alkalmazásként megtaláljuk még a My Galaxy és a Mix Radio appokat is.


A mobil főkameráját 8, előlapi fénylesője pedig 5 megapixeles képességekkel vértezték fel. A 3G adatkapcsolatra képes modell fedélzetén pedig a legfrissebb Tizen 2.4 rendszer teljesít szolgálatot.

Az eszköz fekete, arany és ezüst színekben lesz kapható. Azt egyelőre még nem lehet tudni, más piacokra mikor érkezik a készülék, de a Sammobile forrásai szerint Európában is elérhető lesz, bár ennek ütemezése attól függ majd, hogyan teljesít majd az inidiai és fejlődő piacokon.

 

 

Forrás: Sammobile.com

Kulcsszavak: Tizen, Samsung Z3, Samsung
Vissza