A Lumia 1520 utódjaként lép színre a Lumia 950 XL

Czipperer Dia - 2015. október 7.

A Microsoft hivatalos sajtóeseményén mutatkozott be a Lumia 950 nagytestvére, a 950 XL modell. A mobil szintén Windows 10-zel a fedélzetén érkezik majd.

A legújabb Lumia duó nagyobbik tagja a 950 XL modell. A készülék valamivel kisebb, mint a korábbi Lumia 1520-as phablet. A telefon 5,7 hüvelykes kijelzőt kapott, cserébe azonban élvezhetjük a QHD felbontást.

A gyártó egy 20 megapixeles főkamerával látta el a telefont, amely Carl Zeiss (1/1.9 lencsék) és PureView optikával érkezik, és 2160 pixeles felvételek rögzítésére is képes. A fénylesőhöz két kisebb segítség is társul egy ötödik generációs optikai képstabilizátor, valamint egy tripla LED személyében. Az RGB LED pedig garantálja a természetes megvilágítású képeket még gyenge fényviszonyok között is. A mobil szelfikamerája pedig 5 megapixeles képességekkel felruházva, LED vakuval megspékelve érkezik.

A Lumia 950 XL a Qi vezeték nélküli töltési technológiát is támogatja, és 3340 mAh-es aksi felel az üzemidőről. A többi zászlóshajó phablethez viszonyítva egy kis extra turbót is garantál a telefonnak.


A készüléket a mostanság népszerű USB Type-C porttal látták el, amely videókiemenetként is szolgál, valamint adatátvitelre és töltésre is alkalmas. Ahhoz, hogy az akkumulátor elérje az 50%-os töltöttségi szintet, mindössze 30 percre van szükség.

A mobil lelke a Snapdragon sokat kritizált nyolcmagos 810-es lapkája, amely négy darab 2 GHz-es Cortex-A57 és szintén négy, 1,5 GHz-es Cortex-A53 magból áll. Mindezt egy Adreno 430 grafikai kártyával és 3 gigabájt RAM-mal fejelte meg a gyártó. A telefon ezen felül 32 gigabájt, microSD-vel bővíthető tárhelyet kapott.

A 950 XL kistestvéréhez hasonlóan folyékony hűtési technológiával gondoskodik a teljesítményről, így a felhasználóknak nem kell tartaniuk az esetleges túlmelegedéstől.

A Microsoft Lumia 950 XL 650 dollárba kerül majd (Dual SIM verzió is elérhető lesz), és a következő hónaptól lesz megvásárolható.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza