Microsoft Lumia 950 a színen

Czipperer Dia - 2015. október 6.

Végre megérkezett a Microsoft várva várt mobilja, a Lumia 950. A készülék elődjeitől eltérően Windows 10 alapokon fut, és egy nagyobb testvérrel együtt gyrapaítja a Windows 10-es mobilok sorát.

A Microsoft New York-i sajtóeseményére több újdonságot is tartogatott, többek között az első felsőkategóriás Windows 10-es mobilok is megérkeztek: a Lumia 950 és a Lumia 950 XL mobil is. A duó kisebbik tagja a maga 5,2-es QHD AMOLED kijelzőjével (564 ppi) – nagyobb testvéréhez hasonlóan – a legélesebb Lumia mobilnak számít jelenleg.

A gyártó a telefont 20 megapixeles PureView kamerával szerelte fel, amely ötödik generációs optikai stabilizációval és Carl Zeiss optikával érkezett. A fényleső 2160 pixeles videók rögzítésére is képes, 5 megapixeles előlapi kameráját pedig LED vakuval fejelte meg a gyártó. 


A telefon lelke a Qualcomm Snapdragon 808-as lapkája, 3 gigabájt RAM társasáságban. A lapkák folyékony hűtést kapnak. Ez azért jó, mert így folyamatosan dolgozhat a processzor anélkül, hogy túlmelegedne. 
A modell alap tárhelye 32 gigabájt, amely tovább turbózható microSD kártyával. 

A mobil ezen felül USB Type-C támogatással, vezeték nélküli töltéssel, valamint egy relatíven nagy, 3000 mAh-es akkumulátorral érkezik. A telefon előnye még a két rádiós antenna, amely tiszta vételt biztosít, bárhogyan fogjuk a készüléket. 

A készülék novembertől lesz elérhető a piacon, 550 dolláros árcédulával.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: Microsoft, Lumia 950
Vissza