Hamarosan a Siri válaszolhat a telefonhívásainkra

Vértes Judit - 2015. augusztus 5.

A Business Insider híre szerint az Apple jelenleg egy új hangüzenet-fogadó és -átíró rendszeren dolgozik, melyhez a Siri hangvezérlésű asszisztens programot használja.

Az Apple jelenleg egy olyan hangüzenet szolgáltatás tesztelését végzi, melyben Siri, a vállalat digitális asszisztens alkalmazása személyes üzenettel válaszol a telefonhívásainkra, ha nem vagyunk elérhetőek. A hangüzeneteket ezután az iCloud Voicemail segítségével átírja szöveges üzenetté, és bármikor elolvashatjuk őket akár egy e-mailt vagy sms-t.

A Siri nem az egyetlen digitális, hangvezérlésű asszisztens, versenyeznie kell a Google Now Android szoftverrel és a Microsoft Cortana programjával is. A Siri további fejlesztése tehát mindenképp hasznos lehet az Apple számára.

Az új alkalmazásban Siri válaszol a hívásokra, de nem csak egy általános üzenettel, beállíthatjuk, hogy bizonyos embereknek mennyit áruljon el abból, hogy miért nem tudjuk felvenni a telefont. Az ezután hagyott hangüzenetet a Siri átkonvertálja szöveges üzenetté, és elküldi az iPhone készülékünkre. A Siri segítségével eddig is bármikor meghallgathattuk hangüzeneteinket, most azonban akár a tárgyalás közben elolvashatjuk őket.
 


Jelenleg az Apple alkalmazottai tesztelik az iCloud szolgáltatást és a Siri új funkcióját, a bevezetése 2016-ra várható. Az új szolgáltatás már valószínűleg az Apple következő operációs rendszere, az iOS10 támogatását fogja élvezni.

A Google Voice szolgáltatás szintén képes hangüzeneteket szöveges üzenetté átírni, így az Apple ezen a területen is versenyben van a szoftver óriással.

 

Forrás: Cnet.com

Vissza