Bemutatkozott a fémes, de olcsó Huawei MediaPad M2 tablet

Farkas Norman - 2015. július 15.

A kínai gyártó bemutatta a MediaPad M1 tablet utódját. Az M2 nevű újdonság 8 hüvelykes kijelzőt, korrekt tudást és fémes, minőségi benyomást keltő burkolatot tud felmutatni kedvező áron.

Végre megérkezett a megfizethető MediaPad M táblagép széria új tagja a Huawei műhelyéből. A WiFi és LTE változatban is megjelenő M2 az elődjéhez hasonlóan 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ám esetében már szinte teljes egészében fém burkolatról beszélhetünk.

A készülék működését a Huawei saját fejlesztésű, nyolcmagos Kirin 930 processzora biztosítja 3GB RAM és – változattól függően – 16 vagy 64GB tárhely társaságában. A csupán 7,8 milliméter vatag MediaPad M2 fedélzetén az Android 5.0 Lollipop rendszer EMUI 3.1 felülettel felturbózott (szintén Huawei fejlesztés) változata teljesít szolgálatot. A készülék előlapján elterülő 8 colos megjelenítő 1920 x 1200 pixel felbontású és IPS technológiával készül.

 

 

A kellemes méretű masina multimédia terén 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles szelfi kamerájával, illetve 1 wattos Harman/Kardon sztereó hangszórópárjával igyekszik hódítani. Szerencsére a gyors lemerüléstől sem kell tartani, hála a fémes hátlap alatt megbújó 4800mAh kapacitású aksinak.

A MediaPad M2 legolcsóbb, 16GB tárhellyel és csak WiFi modullal szerelt kiadása cirka 232 eurót kóstál, míg a gép legütősebb, 64GB tárhellyel és LTE modemmel is ellátott változatáért már kb. 334 eurót kell kicsengetni. A gép egyelőre csak Kínában lesz elérhető (július 16-tól), egyéb régiókban való megjelenéséről egyelőre nincs információ.

 

 

 [Forrás: GSM Arena]

Vissza