Multimédiás laptop a Toshiba műhelyéből

Kütyü Magazin - 2015. július 1.

A Toshiba bemutatta legújabb Satellite P sorozatú notebookjait. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) P50-C, P50t-C és P50D-C laptopokat kifejezetten nagy számításigényű alkalmazásokhoz tervezték.

A Toshiba legújabb Satellite P típusú notebookjai továbbfejlesztett funkciókkal érkeznek. A szaténarany színű, szálcsiszolt alumínium készülékházzal rendelkező modellek több mint 15 %-kal vékonyabbak, mint 2014-es elődeik. Az új masinákat keret nélküli, szigetes elrendezésű, LED háttérvilágítással rendelkező billentyűzettel látták el, amely nemcsak attraktív megjelenésű, hanem használata is rendkívül kényelmes. 

A Satellite P50-C és az érintésvezérléssel is rendelkező P50t-C modellekbe 5. generációs Intel Core i7 processzorokat építettek. Az új technológia a nagyobb teljesítmény mellett hosszabb akkumulátor-üzemidőt, valamint gyorsabb és komplexebb fotó- és videoszerkesztést is nyújt. A processzorok mellett mindkét modellt 4 GB DDR3 VRAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce GTX 950M grafikus kártyával is ellátták, amely a használt alkalmazástól függetlenül gyors működést és egyenletes teljesítményt eredményez. A Satellite P50D-C változat AMD A10 APU feldolgozóegységet és AMD Radeon R6 grafikus kártyát tartalmaz, amely összeállítás ideális HD minőségű videofolyamokhoz, online játékokhoz és más, számításigényes alkalmazásokhoz is.

A Satellite P50-C sorozatú modellek előtelepített Windows 8.1 operációs rendszert tartalmaznak, amely ingyenesen frissíthető a Windows 10 frissítési lehetőségének megjelenése után 1 évig. A hardverelemek egyenletes teljesítményt nyújtanak, a tiszta hangot közvetítő kettős mikrofonnal ellátott webkamera révén pedig a Cortana funkciói is maradéktalanul kihasználhatók. A segéd egyszerű futtatását egy gyorsbillentyű is segíti. Lévén az első igazi digitális asszisztens, Cortana megismeri a felhasználó szokásait és igényeit, és segít a hétköznapi feladatok megoldásában oly módon, hogy valódi megoldásokat kínál például forgalmi dugó esetén, tájékoztat az időjárási viszonyokról, segítséget nyújt az információk gyors eléréséhez, és a fontos emlékeztetőket sem felejti el.

 

 

A szórakoztatásra kifejlesztett funkciók közül kiemelendő a Satellite P50t-C modellek Ultra HD 4K (3840 x 2160) érintőképernyője. A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) kialakítású kijelzővel a készülék mobilitásában nincs szükség kompromisszumokra, míg a 282 ppi képpontsűrűségnek köszönhetően a kép minden részlete tisztán kivehető. Az IGZO technológiájú kijelző ultraszéles betekintési szögű megjelenítést eredményez, ugyanakkor az akkumulátor üzemideje is növekszik.

Minden egyes Ultra HD modellt ChromaTune kalibrációval is elláttak. Ezen felül minden Ultra HD modellhez a ChromaTune for Toshiba szoftver is jár, amellyel az alkalmazott képszerkesztőhöz és az elkészítendő grafikához leginkább megfelelő színtér alakítható ki. A fejlett megjelenítési funkciók segítségével a felhasználóknak egyedülálló vizuális élményben lehet részük.

A Satellite P sorozat megjelenítési képességeit egy hangrendszer egészíti ki. A DTS Sound hangzásjavítással ellátott, prémium minőségű harman kardon hangszórók jó hangminőséget nyújtanak.

A Satellite P50-C és P50t-C modellek a felhasználók igényeinek megfelelően ultragyors SSD és nagy kapacitású, akár 2 TB-os HDD vagy SSHD meghajtók kombinációjával rendelhetők meg. Külső egységek csatlakoztatását három USB 3.0 port – amelyek közül egy Sleep-and-Charge funkcióval is rendelkezik , kijelzők vezeték nélküli csatlakoztatási lehetősége, egy 4K felbontást is támogató HDMI kimenet, és egy UHS-I támogatással is rendelkező, 2 az 1-ben SD kártyaolvasó is segíti.

Ezen funkciók lehetővé teszik, hogy a felhasználók a készülék alvó üzemmódjában külső eszközöket cseréljenek, a digitális tartalmakat nagy kijelzőn jelenítsék meg, valamint nagy médiafájlokat használjanak gyorsan és egyszerűen. A nagy sebességű online adatforgalmat, az internetes videózást és az egyszerű böngészést az ultragyors ac szabványú wifi adapter teszi lehetővé.

A Satellite P sorozatú modellek 2015 harmadik negyedévében kerülnek piacra.

 

Toshiba Satellite P50-C, P50t-C és P50D-C:

  • Kijelző: 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Toshiba TruBrite kijelző LED háttérvilágítással
    • o   P50-C és P50D-C: Választható nagy fényerejű HD (1366 x 768) vagy Full HD (1920 x 1080), IPS LED kijelzővel
    • o   P50t-C: Ultra HD (3840 x 2160), IGZO érintőképernyő, 282 ppi, ChromaTune színkalibrálás
  • Processzor:
    • o   P50-C és P50t-C: akár 5. generációs Intel Dual Core i7
    • o   P50D-C: 6. generációs AMD A10-8700P APU
  • Grafika:
    • o   P50-C és P50t-C: akár NVIDIA GeForce GTX950M (4 GB DDR3 dedikált memória) CUDA és NVIDIA Optimus technológiával
    • o   P50D-C: AMD A10-8700P APU Radeon R6 M340DX kettő grafika
  • SSD/HDD: akár 256 GB SSD és akár 2 TB HDD vagy 1 TB SSHD kombinációja
  • Memória: akár 16 GB DDR3L
  • Csatlakozók: 3 x USB 3.0 (ebből egy Sleep and Charge funkcióval), 1 x HDMI kimenet Ultra HD 4k támogatással, SD/SDHC kártyahely UHS-I támogatással, vezeték nélküli megjelenítést lehetővé tevő technológiák, Intel Dual Band Wireless-AC 3160, Gigabit Ethernet LAN, Bluetooth 4.0
  • Hangrendszer: harman kardon sztereó hangszórók DTS Sound hangzásjavítással
  • Optikai meghajtó: választható M-DISC támogatással rendelkező Blu-ray Disc BDXL meghajtó, vagy M-DISC támogatással rendelkező DVD Super-Multi meghajtó
  • Operációs rendszer: Windows 8.1 előtelepített, mely megjelenés után ingyenesen frissíthető Windows 10-re
  • Akkumulátor üzemidő: akár 5,48 óra
  • Szín: Szaténarany szálcsiszolt alumínium felülettel
  • Tömeg:
    • o   P50-C/P50D-C: 2,3 kg
    • o   P50t-C: 2,45 kg
  • Méretek:
    • o   P50-C/P50D-C: 380 x 259,9 x 22,5 mm
  • P50t-C: 380 x 259,9 x 23,5 mm

 

Kulcsszavak: notebook, Toshiba
Vissza