Megérkezett a Meizu MX5

Czipperer Dia - 2015. június 30.

Fém házzal és nyolcmagos processzorral debütált a Meizu MX5. A mobil első ránézésre egy iPhone 6 Plusra hajaz.

Bemutatkozott a Meizu fém házas mobilja, az MX5. Mindössze két plasztik csík fut végig a mobil hátulján, a telefon többi része fém borítású. Elődjénél, az MX4-nél egy leheletnyivel nehezebb, 149 grammot nyom. A többi paramétert tekintve 149,9 x 74,7 x 7,6 milliméteres a mobil.

Külsejét elnézve kimondottan a legújabb iPhone 6 Plus modellt juttatja eszünkbe, még a kijlező mérete is megegyezik (5,5 hüvelyk). A Full HD felbontású super AMOLED megjelenítő védelméről a Corning Gorilla Glass 3 gondoskodik.

 

 

A telefon üzemidejéről egy 3150 mAh-es akkumulátor gondoskodik, meghajtásáért pedig egy MediaTek MT6795T chip felel, melyet leginkább Helio X10 néven ismerünk. Egy nyolcmagos processzorról van szó, melynek minden egyes magja 2,2 GHz-es Cortex-A53-as példány. A chip továbbá egy PowerVR G6200-as GPU-t is tartalmaz.

A mobil többféle verzióban is elérhető lesz. 16, 32 és 64 gigabájtos változatban is, kapható majd 3 gigabájt LPDDR3 RAM társaságában.

A kamerát illetően egy 20,7 megapixeles példányt kapott dual-color LED vakuval és lézeres autófókusszal. 4K videorögzítésre is képes, valamint 100 fps lassított felvételeket is képes megörökíteni. A 6 lencsetagból álló kamera védelméről szintén a Gorilla Glass 3 gondoskodik, így nem kell az esetleges karcolódástól tartani. A telefon előlapi fénylesője pedig 5 megapixeles képességekkel bír, és a hálapihoz hasonlóan f/f 2.2-es fényerejű lencsével szerelték fel.

A mostanában felkapott ujjlenyomat-olvasó szenzor sem maradhatott ki a mobilból, amelyet egyébként a gyártó már az MX4-ben is elérhetővé tett.


A telefon további előnye, hogy Dual-SIM támogatással is rendelkezik, valamint LTE-képes mobilról van szó. A telefon gyorstöltési megoldást is kínál. Az mCharge technológia révén nulláról akár 25%-ra turbózható fel a készülék aksija mindössze 10 perc alatt. Végül, de nem utolsósorban pedig fedélzetén a vállalat legújabb Flyme OS 4.5-ös verziója fut.

Az MX5 sötétszürke, ezüst és pezsgőarany árnyalatokban lesz kapható, a 16 gigabájtos verzió 290 dolláros áron. A 32 gigás példány 322, a 64 gigabájtos modell pedig 390 dolláros árcédulával debütál majd a piacon.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza