Stephen Elop búcsúzik a Microsofttól

Czipperer Dia - 2015. június 22.

Az új átszervezések részeként a Nokia egykori vezérigazgatója távozik a Microsofftól. Stephen Elop volt a Lumia divízió vezetője is.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója értesítette e-mailben a dolgozókat, hogy Stephen Elop otthagyja a vállalatot. Levelében azt írta, hogy ő és Stephen megegyeztek, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy Elop nyugdíjba vonuljon a Microsofttól.

Stephen Elop 2010-ben lett a Nokia vezére. 2011-ben írt egy memót arról, hogy a vállalat pozíciója bizonytalan a mobilvilágban. Ez a feljegyzés ekkor azt eredményezte, hogy végül felhagytak a Symbian és a MeeGo operációs rendszerek további fejlesztésével, és teljes egészégében a fejlődő Microsoft Windows Phone platform felé fordultak.

Elop a Nokia felvásárlása után a Microsoft Devices Group ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, így a Lumia divízió feje lett. Ez most beolvadt az operációs rendszer részlegbe, és új néven, Windows és eszközök csoportként működik a jövőben.

 


Ennek vezetését Terry Myerson veszi majd át, aki a vállalat operációs rendszer részlegét vezette az átszervezés előtt.
 

A Microsoft Elop mellett Mark Penntől is megvált, aki szeptemberben távozik majd a vállalattól. Mint kiderül, a stratégiai vezető távozása nem kötődik a műszaki átszervezésekhez, hanem ő volt a felelős a sokat kritizált Scroogle hirdetési kampányért, amely a Google-t vette célba, őket próbálta lejáratni.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza