Új autós kamerákat mutatott be a Mio

Kütyü Magazin - 2015. június 15.

A Mio új autós kamerákat dob piacra, melyek menet közben és fizikai behatás esetén álló helyzetben is rögzítik az eseményeket, így balesetek, koccanások esetére bizonyító erejű felvételeket nyújtanak. A MiVue 600 széria modelljei érintőképernyősek és GPS-szel szerelték fel őket.

Sok bosszúságot okozhat a sofőrök, autótulajdonosok életében, ha egy kisebb-nagyobb vétlen ütközés, koccanás után a javítási költséget saját zsebből kell kifizetni. Erre általában akkor kerül sor, ha a vétkes fél adategyeztetés nélkül „elmenekül” a helyszínről, vagy nehezen bizonyítható és rekonstruálható egy-egy baleset. Sajnos gyakran előfordul az is, hogy a gépjárművet parkoló helyzetben húzza meg egy másik autós.

A fedélzeti kamerák segítségével viszont a balesetek, koccanások körülményei egyértelműen tisztázhatók. A Mio új prémium kategóriás autós kamerái a MiVue 638 Touch, 658 Touch és a 658 WIFI 2,7 hüvelyk méretű érintőképernyővel és az Ambarella csúcstechnológiás processzorával vannak felszerelve. A készülékek másodpercenként 30 képkockát rögzítenek, a MiVue 658-as kamerák pedig Extreme HD 1296p felbontásra is képesek.

A Mio új fedélzeti kameráinak egyik legfontosabb újítása, hogy nemcsak menetközben rögzítik, hogy mi történik az úton és az autóval. A kamera mozgásérzékelő segítségével a parkoló autóban automatikusan bekapcsol, így álló helyzetben is rögzíti az eseményeket. Ez a hasznos funkció pedig lehetővé teszi, hogy felvétel készüljön arról, ha valaki rongálná, megpróbálná feltörni, vagy nekiütközne az autónak.

A MiVue 600-as sorozat a piacon elérhető legerősebb processzorral van felszerelve, az Ambarella A7LA-t olyan márkák készülékeiben is használják, mint a GoPro, Panasonic vagy az Axis. Ezen felül a három új készülék F1.8 apertúrájú, hatrétegű üveglencsével és infravörös szűrővel van felszerelve. Ezek lehetővé teszik, hogy a Mio kamerái nagyfelbontású és nehéz fényviszonyok között is jó minőségű felvételeket készítsenek. A fedélzeti kamerák látószöge 150⁰-os, mi lehetővé teszi, hogy a készülékek a teljes autó előtti teret belássák.

További hasznos funkciók

Modelltől függően a Mio kamerái akár 128 GB méretű SD kártya használatát is támogatják, sőt a MiVue 638 Touch és 658 Touch készülékekben dupla SD kártyaolvasó található. A duplakártya használat előnye, hogy a kamera biztonsági mentést tud készíteni a felvételekről mindkét adattárolóra, így megelőzhető az esetleges adatvesztés.

A MiVue 658 WIFI vezeték nélküli kapcsolatra képes iOS vagy Android eszközökkel, a felhasználó így közvetlenül meg tud osztani videókat a közösségi médiában. A kamera ezen kívül back-up videókat is készít az eseményekről, illetve az esetleges balesetekről, melyeket automatikusan továbbít a párosított mobileszközre.

 

 

A Mio újgenerációs autós kamerái június 4-től kaphatók itthon, már 62 990 forinttól.

 

 

Vissza