Bemutatkozott a két várva várt Oppo mobil: R7 és R7 Plus

Czipperer Dia - 2015. május 20.

Ahogy az várható volt, az Oppo lerántotta a leplet legújabb felsőkategóriás mobiljairól. A pekingi eseményen a zászlóshajó duó, az R7 és az R7 Plus került reflektorfénybe.

Az Oppo pekingi sajtóeseményén mutatta be két új zászlóshajó mobilját. A két Oppo üdvöskéről az elmúlt időszakban sok pletyka terjengett, nagy részük azonban igaznak bizonyult, némi eltérés mutatkozik csak az előzetes specifikációktól. A kisebbik modell 5 hüvelykes, 2.5D üveg AMOLED megjelenítőt (1080 p), a nagyobbik testvér pedig 6 hüvelykes kijelzőt kapott, szintén Full HD felbontással. A két mobil szinte keret nélküli kialakítással lép majd piacra, amely erősen hajaz a Sharp okostelefonjaira.

 

 

Az eszközök meghajtásáról egy 64 bites nyolcmagos Qualcomm 615-ös processzor gondoskodik. A memória tekintetében sem szűkölködött a gyártó, 3 gigabájt RAM-mal a fedélzetükön érkeznek. Az R7 16, az R7 Plus pedig 32 gigabájt tárhelyet kapott, mindegyik tovább növelhető microSD kártyával.

Mindkét modellt egy 13 megapixeles (f/2.2) főkamerával látták el. Az R7-nél ehhez autófókusz és LED vaku társul, az R7 Plusnál azonban lézeres autófókuszt és dupla LED vakut találunk. 

Oppo R7 (nagyításhoz kattints a képre)

Az aksi tekintetében is mutatkozik eltérés a két telefon között. A duó kisebbik tagja szerényebb, 2320 mAh-es, a nagyobbik testvér pedig 4100 mAh-es akkumulátort kapott. Mindkét készülék támogatja a VOOC gyorstöltést.

Az R7 Plus még egy fontos dologban eltér társától, a telefon ugyanis ujjlenyomat-olvasó szenzort kapott, melyet a készülék hátoldalán, a kamera alatt helyeztek el.

Paramétereiket tekintve az R7 143 x 71 x 6,3 milliméteres és 147 grammot nyom, míg a Plus verzió 158 x 82 x 7,75 milliméter és 203 grammos. A különbség nem túl jelentős a két eszköz esetében, amely azért lehetséges, mert az Oppo úgy alakította ki a nagyobb modellt, hogy bár méretesebb kijelzőt kapott, a cél az volt, hogy ne legyen sokkal nagyobb, mint az alapmodell. Ezt úgy oldották meg, hogy a készülék virtuális gombjait a kijelzőbe építették be.

Oppo R7 Plus (nagyításhoz kattints a képre)

Mindkét telefon fedélzetén a szintén most bemutatott ColorOS v2.1 fut, amely az Android Lollipop 5.1 rendszerre épül. A telefonok LTE képesek (maximum 150 Mbps-os letöltési sebességgel), valamint Dual-SIM támogatással is rendelkeznek.

Az Oppo R7 modell 2499 jüanba, vagyis nagyjából 400 dollárba kerül majd, míg nagyobb testvére, az R7 Plus 480 dolláros árcédulával érkezik. A készülékek már holnaptól elérhetők lesznek Kínában, a nemzetközi értékesítés pedig június közepén indul.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza