Egyedi tervezéssel hódít majd a Samsung új okosórája

Czipperer Dia - 2015. május 18.

Kör alakú okosóra készül a Samsung háza táján. Ez önmagában azonban még közel sem elég a sikerhez, hiszen a vetélytársak is alkottak már hasonló, a hagyományos órákra emlékeztető szerkezetet. Azonban a forgatható gyűrű már izgalmasan hangzik.

Egy egyedi ötlettel rukkolt elő a Samsung. A vállalat soron következő okosórája egy új, saját megoldással működik majd. A Samsung új szoftverfejlesztő készlete (SDK) szerint az új Gear karóra nemcsak kör alakú lesz, hanem a kerete is forgatható lesz.

A SDK-kát még a múlt hét elején tette közzé a dél-koreai gyártó. E szerint a legnagyobb különbség a többi Gear karórához képest a kijelző. Mint azt már korábban jeleztük, a modell 360 x 360 pixeles kör alakú megjelenítőt kap (305 ppi).

Ami azonban különlegessé teszi az eszközt, a kerete, amely forgatható. Ez, attól függően, hogy mi van a kijelzőn, képes navigálni a menüben, zoomolni vagy például a hangot megváltoztatni, de tulajdonképpen az érintőkijelző helyettesítőjeként funkcionál. A felszín alatt pedig gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer, mágneses érzékelő és egy optikai szívritmus mérő is található.

 

 

A korábbi híresztelések a navigációs gyűrűről tehát beigazolódtak. Ha minden igaz, az eszköz ez év szeptemberében, az IFA szakkiállításon mutatkozik majd be.

 

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Kulcsszavak: Samsung, okosóra, sdk
Vissza