A tetoválás zavarja az Apple Watch működését

Czipperer Dia - 2015. május 4.

A csuklón lévő tetoválás esetén le kell mondanunk az Apple Watch egyik funkciójáról: a tinta gátolhatja a szenzorokat, így a pulzus megfigyelése hibás lehet.

Az Apple is alátámasztotta az észrevételt, hogy bizonyos állandó vagy időszakos bőrváltozások, mint például a tetoválás, befolyásolja az óra működését. A megváltozott felület illetve a tinta blokkolja az érzékelő által kibocsájtott fényhullámokat.

Az Apple Watch az pple első viselhető eszköze, a legdrágább változat a 17000 dolláros áron kapható 18 karátos arany, de a Sport változatért már 349 dollárért hozzájuthatunk. Az Apple szeptemberben jelentette be az okosórát, és múlt pénteken kezdték árulni. De a szállítás nyár közepéig is eltarthat.

A pulzus mérésére beépített szenzorok vannak elhelyezve az óra hátlapján, melyek közvetlenül érintkeznek a csuklóval. Amikor a viselője szeretné megmérni a pulzusát, a szenzorok zöld színű és infra fényt bocsájtanak ki. A vér piros színe elnyeli a zöld színt, így minden szívdobbanásra, amikor keresztül áramlik a vér, a zöld fény elnyelődik. 


A tetoválások miatt azonban megváltozik a fény elnyelése, így a pulzusszám eltérhet a ténylegestől. Jelenleg nem tud mást tanácsolni az Apple, mint hogy külső pulzus számlálót kell használni. Később talán a szenzorokon is változtatnak. Jelenleg azonban az a legfontosabb, hogy az okosórák mielőbb eljussanak a tulajdonosaikhoz.

 

 

Kép: ft.com, esquire.com

Vissza