Hivatalos videón a OnePlus drónja, a DR-1

Farkas Norman - 2015. április 1.

A OnePlus előrukkolt egy mini drónnal, amely csupán 20 dollárba kerül. A pofás kis kütyü olyannyira apró, hogy simán elfér a tenyerünkben, és egy 20 perces feltöltéssel akár 7-8 percig is röptethetjük.

Néhány napja kezdtek szállingózni a pletykák arról, hogy a OnePlus beszáll a drónok piacára. A minap be is mutatkozott a kínai gyártó első drónja, a OnePlus DR-1, ami lényegében egy mini játékszer.

A csupán cirka 7 centiméter széles, az emberi tenyérben simán elférő kütyüt könnyedén magunkkal vihetjük bárhova, ha egy kis mókára vágyunk. A készülék aksijának feltöltése csak 20 percet vesz igénybe, ezért cserébe 7-8 perc repülési időt kapunk. A legjobb az egészben, hogy a drón mindössze 20 dollárba, vagyis kb. 5000 forintba kerül, szóval nem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk egy kis szórakozáshoz.

Az egyetlen szembetűnő negatívum a masinával kapcsolatban, hogy egy külön távirányítóról vezérelhető. Sokkal elegánsabb megoldás lett volna a gyártó részéről, ha egy alkalmazás révén lehetővé teszi a drón okostelefonról való irányítását. Sebaj, talán majd legközelebb.

A OnePlus DR-1-et kizárólag a vállalat weboldalán lehet majd megrendelni, és mivel csak korlátozott darabszámban érhető el a játék, érdemes szemfülesnek lenni.
 





 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza