Full HD kijelzővel és Lollipop rendszerrel jön a Xiaomi „Ferrari”

Farkas Norman - 2015. március 25.

Egy tesztprogram adatbázisa árulkodik a lendületesen fejlődő kínai gyártó új, „Ferrari” kódnevű okostelefonjáról, amely az Android 5.0.2 Lollipop rendszer köré épül és 4,9 colos Full HD kijelzőt tudhat magáénak.

A kínai Apple-ként is emlegetett gyártó emberei nem lopják a napot, az biztos. Nemrég kiderült, hogy a Microsofttal kötött megállapodás jóvoltából akár Windows 10 alapú Xiaomi készülékek is piacra kerülhetnek a közeljövőben, most pedig egy benchmark tesztprogram adatbázisának köszönhetően megtudtuk, hogy máris készülőben van a vállalat „Ferrari” kódnevű kütyüje, ami egy középmezőnybe szánt, viszont igen jól felszerelt androidos okostelefon.

 

 

Ahogy a fenti képernyőképen is látható, a rejtélyes jövevény működéséről egy 1,65GHz-es nyolcmagos (és 64 bites) Qualcomm Snapdragon 615 processzor gondoskodik, amit Adreno 405 grafikus gyorsító és 2GB RAM vesz körül. A 4,9 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású kijelzővel szerelt telefon képalkotási képességeiért egy 4,8 megapixeles előlapi és egy 12 megapixeles hátlapi kamera felel – utóbbi 1080p Full HD videók felvételére is alkalmas és támogatja a HDR módot. A Xiaomi Ferrari fedélzetén az Android 5.0.2 Lollipop rendszerre felhúzott MIUI felület teljesít majd szolgálatot.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mikor és milyen árcédulával, illetve milyen néven kerül piacra az izgalmas fantázianévvel megáldott mobil, de a friss hírek szerint nagy bemutatót tart március 31-én a Xiaomi, szóval lehet, hogy már csak néhány napot kell várnunk és minden titokra fény derül.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza