Android Lollipop rendszerrel a fedélzetükön érkeznek a Philips okostévék

Kütyü Magazin - 2015. március 25.

Az androidos Philips Okostévék második generációjának modelljei folyamatosan mutatkoznak be idén. Az TP Vision, a Philips tévék gyártójaként okos készülékein az Android 5.0 Lollipop rendszer fut, amellyel a Philips Okostévé és Google Play platform tartalmai egy gombnyomásra a képernyőre varázsolhatóak.

Android Lollipop rendszerrel a fedélzetükön érkeznek a philips okostévék. A különféle modelleken a Philips Okostévé és Google Play tartalmak is telepíthetők. 

TV 3.0 – már az ajtónkon kopog

A TP Vision okostévé stratégiája három pilléren nyugszik:

  • Egyrészt a tévézés 3.0 élményének megteremtésén dolgoznak, ami azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók a lehető legszélesebb programkínálathoz férhessenek hozzá. Ez azt jelenti, hogy a Philips okostévéken egyaránt nézhetőek, interaktívan kezelhetőek az online szolgáltatók és a felhasználó saját tartalmai, illetve a tévé társaságok által közvetített programok.
  • Másrészt a vállalat a játékos vénájú embereknek is kedvezni akar. Ők az androidos Philips okostévéken keresztül rengeteg játékhoz juthatnak hozzá az OnLive, a Google Play bekapcsolásával, illetve száz számra válogathatnak a készülékekbe előre installált szórakoztató programok között, amelyeket a Gameloft és az EA biztosít. Ráadásul ezekkel úgy játszhatnak, hogy a tévéhez semmilyen kiegészítő konzolt nem kell hozzákapcsolniuk. Plusz élményt nyújtanak az Ambilight fényhatások. Ezeknek a játék menetéhez illeszkedő színváltásai még felejthetetlenebbé tesznek egy – egy izgalmas autós versenyt, foci küzdelmet, vagy más akciódús összecsapást.
  • Harmadrészt a Philips Okostévé az „Okos Otthon” applikációk központi csatornája lehet, azaz a készüléken keresztül irányíthatóak az internethez kapcsolódó egyéb otthoni okos készülékek is. Így a jövőben akár a tévéről lesz szabályozható a világítás, vagy az otthoni biztonsági rendszer.

Személyre szabott vezérlés

Mindezekhez a TP Vision fejlesztői áttekinthető és egyszerűen használható kezelőfelületet alakítottak ki. A Philips Shelf személyre szabott, az egyéni preferenciákat figyelembe vevő alkalmazási platform. Hangvezérléssel összekapcsolt távirányítóval, a szövegbevitelt megkönnyítő billentyűzettel, valamint a menüben való navigálást elősegítő programindító alkalmazással is rendelkezik.

A letöltött és a tárolt applikációk, játékok, egyéb tartalmak nagy tárhelyet igényelnek. A TP Vision fejlesztői felmérve a várható szükségleteket 8 és 16 GB belső memóriát biztosítanak a készülékekhez. A forgalomba hozott modellek eltérő tárhellyel fognak rendelkezni. Természetesen a memória kapacitások könnyedén bővíthetőek lesznek egy szabadon választott külső meghajtó révén, amely USB kapcsolaton keresztül egyszerűen a készülékhez kapcsolható. 
 


Tavasszal érkeznek az új modellek

 Az androidos Philips Okostévék második generációjának modelljei folyamatosan mutatkoznak be az idei esztendőben. A kínálat része lesz a hamarosan piacra lépő Philips 5500 Full HD sorozat, ami az alacsonyabb árú készülékek közé tartozik. A további fejlesztéseket, felhasználói élményt fokozó megoldásokat nyújtó Philips 6400-as UHD, a Philips 6500-as Full HD sorozat, a Philips 7100-as és a Philips 7600-as UHD modellek szintén még a tavasz folyamán a boltok polcaira kerülnek Magyarországon is.

 

 

Vissza