Lumia 430 – a legolcsóbb Microsoft mobil

Farkas Norman - 2015. március 19.

A Microsoft Lumia Conversations blogján jelentette be a Lumia 430-at, amely 70 dolláros árcédulájával elsősorban a fejlődő piacokon számíthat átütő sikerre.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Microsoft egy új, igen olcsó okostelefonnal bővítette portfólióját a minap. A legkedvezőbb árú Windows Phone mobilnak tekinthető Lumia 430-ról van szó, amit a Lumia Conversations blogon leplezett le a redmondi óriás.

A csupán 70 dollárba, vagyis az aktuális árfolyam alapján kb. 20 ezer forintba kerülő dual SIM-es újdonság főként a fejlődő országokban válhat népszerűvé, melyekben anyagi helyzetük miatt csak kevesek tehetik meg, hogy csúcsmodellekkel szaladgáljanak.

 

 

Bár nagyon olcsó, kategóriáján belül mondhatni kiemelkedő felszereltséget kínál a Lumia 430. A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású kijelzővel szerelt telefon lelke egy 1,2GHz-es kétmagos Snapdragon 200 processzor, amit 1GB RAM és 8GB belső tárhely vesz körül. Utóbbi szerencsére bővíthető az integrált microSD foglalat jóvoltából, ami akár 128GB-is kártyákat is képes kezelni. A közelségérzékelővel is felvértezett készülék fedélzetén a Windows Phone 8.1 rendszer teljesít szolgálatot a Lumia Denim frissítés szoftveres extráival kiegészülve. Természetesen nyáron elérhető lesz a masinára a Windows 10.

 

 

Annak ellenére, hogy filléres kütyü, a Lumia 430-cal fotózni is lehet, igaz nem számíthatunk igazán nagy felbontású és jó minőségű képekre a 2 megapixeles, LED villanót nélkülöző fénylesőjétől. A készülék előlapjára egy VGA kamera került, ami videocsevegéshez talán még elmegy, de szelfizéshez kissé vérszegény a tudása.

A Lumia 430 magyarországi premierjéről egyelőre nincs infó. A Microsoft csak annyit árult el, hogy április folyamán Indiában, a Közel-Keleten, Afrikában, Oroszországban, Kazahsztánban és Fehéroroszországban is megjelenik a készülék, fekete és narancssárga változatok közül lehet majd választani.

 


 

[Forrása: Übergizmo]

Vissza