A Xiaomi Mi4 is támogatja a Windows 10 technikai előzetesét

Farkas Norman - 2015. március 18.

A Microsoft és a Xiaomi nemrég kötött megállapodása alapján az Androidra épülő MIUI rendszert futtató Mi4 okostelefonra is elérhető lesz a Windows 10 előzetes verziója. A fejlesztők máris felkészülhetnek az új izgalmakra, de némi időbe telhet, mire a felhasználók is belekóstolhatnak a friss együttműködés gyümölcsébe.

A redmondi szoftveróriás kiemelt figyelmet fordít a Windows 10 kínai elérhetőségére, s ennek jegyében több helyi gyártóval együttműködésre lépett. Többek között a Lenovo, a Qihu 360, a Tencent és a Xiaomi is vállalta, hogy elérhetővé teszi az új platform előzetes verzióját bizonyos készülékein a fejlesztés felgyorsítása érdekében, illetve Windows 10 alapú kütyüket is várhatunk tőlük a jövőben.

 

 

A Xiaomi a megállapodás értelmében a Mi4 támogatását terjeszti ki. Az Android alapú MIUI felületet futtató készülékre hamarosan a Windows 10 technikai előzetese is feltelepíthető lesz.

Bár nagy változások előtt állunk, még várnunk kell arra, hogy Windows 10 rendszerű Xiaomi mobilokkal ismerkedhessünk, hiszen még egyik vállalat sem árulta el, miképp lehet feltelepíteni a nem végleges, inkább a hibák kiszűrését és az új ötletek ébresztését szolgáló Windows 10 verziót a Mi4-re.

 

 

A Windows 10 csak a nyár folyamán landol a piacon, addigra több kínai gyártó is előrukkolhat bizonyos készülékeinek windows-ra szabott verziójával, illetve ízig-vérig új Windows 10 köré épülő modelleket is letehetnek az asztalra. Tisztán látszik, hogy a Microsoft extra energiát szentel a nagy kínai piac kiszolgálására, de a többi régió sem szorul háttérbe; a Windows 10 egyszerre 190 országban, 111 különböző nyelven lesz elérhető világszerte.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza