Készül a Lollipop rendszerű Nokia 1100 – Feltámad a legenda?

Farkas Norman - 2015. március 4.

Pletykák szerint egy Android Lollipop rendszerű és négymagos processzorral szerelt Nokia készülék jelenhet meg a jövőben, amely a 13 éve kiadott alapmobil, a 1100 nevét viseli. A belépőszintű okostelefonok táborát erősítő jövevény a finnek visszatérését hirdetheti, már ha egyáltalán megjelenik.

Mióta eladta a Microsoftnak mobil részlegét, nem adott ki új okostelefont a Nokia, viszont egy stílusos táblagéppel előrukkolt már, amit úgy visznek Kínában, mint a cukrot. Az N1 tablet sikerein felbuzdulva talán úgy látja a vállalat, hogy ideje egy androidos mobillal is bővíteni a palettát, bár ez bizonyára nem kicsit bökné a Microsoft csőrét.

Az új Nokia mobilok érkezésében reménykedő rajongók korábban egy C1 nevű koncepcióra figyelhettek fel, amiről gyorsan  kiderült, hogy szimpla agyszülemény, most pedig egy másik állítólagos jövevény került képbe, ami a 13 éve piacra dobott Nokia 1100 neve fémjelez.

 

 

Ha hihetünk a mendemondáknak, a készülék működéséről egy négymagos, 1,3GHz-es MediaTek MT6582 processzor gondoskodik 466MB (névlegesen minden bizonnyal 512MB) RAM társaságában, fedélzetén pedig az Android 5.0 Lollipop teljesít szolgálatot. A mobil „arca” egy 1280 x 720 pixel felbontású, egyelőre ismeretlen méretű érintőkijelzőben manifesztálódik.

Jelenleg nem állt több infó a rendelkezésünkre a finnek visszatérését jelző Nokia 1100-ról, sőt érdemes fenntartásokkal kezelni magát a létezését is, amíg nem érkeznek róla további hírmorzsák.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza