Egyre több mobilalkalmazást használunk

Czipperer Dia - 2015. január 22.

Egyre többmobilalkalmazás jelenik meg a piacon: a számukat és a kategóriákat tekintve is. A Flurry adatai szerint 2014-ben nőtt az elterjedtségük a felhasználók körében. Bár egyes kategóriában lassabb növekedési ütemet regisztráltak.

A Yahoo tulajdonában lévő mobilelemző cég, a Flurry a mobilalkalmazások elterjedtségét vizsgálta a tavalyi évben. A 2014-es adatok alapján a mobilappok elterjedtsége 76%-os átlagot mutat. Voltak olyan területek, ahol majdnem megtriplázódott az érdeklődés. Az egyik ilyen jelentős az életmóddal és a vásárlással kapcsolatos applikációk, amelyek 174%-os növekedést értek el.

A felhasználók nemcsak több alkalmazást használnak, de egyre bátrabbnak mutatkoznak, ha mobilfizetésről van szó. A különféle segédprogramok iránti növekedés pedig egyértelműen azt jelzi, hogy az okostelefonok és a táblagépek egyre inkább a mindennapi munka részévé válnak.

 

A Flurry adatai szerint minden alkalmazáskategóriában pozitív mutatók voltak megfigyelhető 2014-ben. A játékszegmensben azonban lassabb növekedési ütem volt észlelhető. A tavalyi érdeklődéshez képest 30%-kal csökkent a növekedés (61%), csakúgy, mint a zene, média és szórakozás területén, ahol 79%-os növekedési ütemről csökkentek 33%-ra  a mutatók.

 

 

Forrás: Techspot.com; Nyitókép: linxhq.com

Kulcsszavak: trend, mobilalkalmazás
Vissza