A Mol Bubi már okostelefonon is bérelhető

Kütyü Magazin - 2014. december 22.

Már elérhető a Mol Bubi okostelefonos alkalmazása, amelynek segítségével a közbringázással kapcsolatos összes funkciót használni lehet. Az applikáció mobiltelefonon és táblagépen is használható.

December 18-án elérhetővé vált a MOL Bubi mobilalkalmazása. A BKK szerint minden funkció elérhető lesz az okostelefonokra és tabletekre letölthető alkalmazásból: a regisztráció, a bérlés, a bankkártyás fizetés és a gyűjtőállomások térképes megjelenítése.

A kerékpárokat az alkalmazással is ki lehet bérelni, csak le kell olvasni a bicikli hátulján található QR-kódot. A BKK elmondása szerint a biciklik fedélzeti komputere mellé elhelyezett QR-kódban az adott jármű egyedi azonosítója szerepel. Az applikáció a leolvasás után ezt küldi el a központi szervernek, amely közvetlenül engedélyezi a bérlést, és vezérli a gyűjtőállomáson a dokkoló nyitását. 

A bérletesek online feltölthetik egyenlegüket, különféle típusú jegyekből egyszerre akár négy darab is váltható egyetlen tranzakcióval. Az alkalmazás megadja a dokkoló állomások helyét, illetve alkalmas hibabejelentésre is.

A MOL Bubi gyűjtőállomások helyszínére egyetlen kattintással rá lehet keresni az online Budapest-térképen, de PIN kódot is cserélhetnek, és akár áfás számlát is igényelhetnek a felhasználók. A használatkor tapasztalt hibákat is könnyen be lehet jelenteni, ezzel a karbantartási időt jelentősen lerövidíthetik a közbringarendszer használói.

 

 

 

Forrás: BKK

Vissza