GIF-ek támogatásán dolgozik a YouTube

Czipperer Dia - 2014. december 16.

Nem légből kapott hír, a YouTube valóban a GIF-ek támogatását teszteli. Ennek révén animált tartalomként is hozzáférhetővé válnak egyes tartalmak. Már lehet is nézegetni, milyen lesz ez az opció.

Nmerég jelent meg a hír, miszerint a YouTube támogatja a jövőben az animált tartalmakat. Vagyis ezt az új opciót vezetné be a videómegosztó oldal.

Jelenleg a YouTube tartalmak esetén lehetőség van az egyes videók megosztására, beágyazására, illetve e-mailen való továbbítására, azonban egy új megoldással egészülne ki a sor, méghozzá az animált GIF tartalmakkal.

Bár a YouTube hivatalosan még nem erősítette meg az új funkciót, bizonyos csatornákon már tesztelik. Ez tehát azt jelenti, hogy egy videóból könnyen animációt lehet készíteni, melynek megadható a terjedelme, és a felhasználó maga választhatja ki, mettől meddig tartson, és milyen részből szeretne animált tartalmat készíteni.

Az egyes GIF-eknek külön szöveget is meg lehet adni, mind felülre mind pedig alura, majd a beágyazási kódban a mérete is módosítható. Íme egy Gif egyenesen a YouTube-ről. Az új megoldást pedig ti is megnézhetitek az alábbi két csatorna videóiban:  Good Mythical Morning, The Idea Channel.

 

 

 

Vissza