Piacon a Samsung Gear VR – ám csak kevesek kiváltsága lesz

Czipperer Dia - 2014. december 9.

Jó hír a virtuális valóság rajongóknak. A Samsung Gear VR Innovators Edition már kapható az USA-ban a vállalat és az AT&T weboldalán hétfőtől. Viszont az eszköz csak Galaxy Note 4 támogatással rendelkezik.

199,99 dollárért már hozzá lehet jutni a Samsung Gear VR szemüvegéhez, mely a dél-koreai vállalat egy újabb mérföldkövének számít a hordozható mobileszközök piacán. Az eszköz a Samsung és az AT&T hivatalos oldalán is megvásárolható.

Egy valami azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki beszerezzen egy ilyen szemüveget: egy új Galaxy Note 4 phabletre is szüksége lesz az illetőnek. A kiegészítő ugyanis csak a legújabb zászlóshajó óriásmobillal kompatibilis.

A Gear VR-t szeptemberben mutatta be a vállalat, mely az Oclulus VR-rel kötött partnerség gyümölcse. Bár funkcionális szempontból nem annyira sokoldalú, mint az Oculus Rift, viszont sokkal könnyebben hordozható.
 


A 200 dolláros ár magában foglalja a headsetet, a táskát, egy cserélhető arcpárnát, a lencsetisztítő kendőt, valamint egy 16 gigabájtos memóriakártyát kezdő tartalmakkal, egy SD kártya adaptert, a használható útmutatót és a jótállási jegyet.

Nick DiCarlo, a Samsung termék és virtuális valóság részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy arról szeretnének elsősorban meggyőződni, hogy valóban jó az eszköz, és nem az a fontos számukra, hogy széles körben elérhetővé tegyék. Azt is hozzátette, hogy már maga a név, az Innovators Edition (innovátorok kiadása) is annak a jelölésére szolgál, hogy ez a kezdete valaminek.

 

Forrás: Techspot.com

 

Vissza