Intel MICA karperec – a hölgyeknek tervezve

Czipperer Dia - 2014. november 18.

A hordható okoseszköz egyre többen vannak, többségük szerencsére uniszex. Ám ez némi kompromisszumot kíván a hölgyektől a megjelenés terén. Az Intel azonban megalkotta a kifejezetten nők számára tervezett MICA karperecét, amely prémium alkotóelemekből készült.

Az Intel hétfőn bemutatta legújabb okoskarkötőjét, melyek kifejezetten a nők számára terveztek. A stílusos kiegészítő nagyon hasonló a többi karperechez, ám dizájn tekintetében inkább a hölgyek számára lehet jó alternatíva.
 


A MICA névre keresztelt eszköz képes szöveges üzeneteket fogadni, valamint a hívásértesítéseket is jelzi, csakúgy, mint a különféle Google emlékeztetőket, többek között a naptér értesítéseket. Ezen felül a Facebook történések is megjelennek a kijelzőn, valamint a Yelp jóvoltából étterem- és boltajánlókkal is találkozhatnak a felhasználók.

A dizájn egyik meghatározó része maga a bevonat, mely 18 karátos aranyból készült, valamint az ívelt, érintésvezérelt zafír kijelző. A MICA kétféle megjelenéssel is kapható. Az egyik egy fekete kígyóbőrből készült, kínai gyöngyökkel kirakott, a másik pedig egy fehér kígyóbőrrel, dél-afrikai tigrisszemmel, valamint orosz obszidiánnal ékesített változat.

 

 

 

A karperec egy biztonsági réteggel érkezik, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy távolról lezárják az eszközt, valamint bemérjék a pontos pozícióját.

A töltés a beépített microUSB porton keresztül történik, az üzemidő tekintetében pedig akár két napot is kibír. Ez már kiemelkedőnek számít, hiszen a hasonló eszközök többsége nagyjából egy nap rendelkezésre állást biztosít, többek között az Apple hamarosan érkező karórája is.

A beépített „time to go”, vagy az „itt az ideje elindulni” funkció a TomTom és az Intel közös fejlesztése, mely a valósidejű helymeghatározást felhasználva emlékezteti a viselőjét, mikor kell elindulni egy találkozóra.

 

 

Bár a funkciók tekintetében nem formabontó eszközről van szó, a kiemelkedő megjelenés miatt nem az olcsó eszközök táborát erősíti. Először az amerikai AT&T kínálatában lesz elérhető, ahol két éves szerződéssel és vezeték nélküli adatforgalommal együtt 495 dollárért vásárolható meg. A MICA a Barney’s áruházakban, valamint online, az OpeningCeremony.us oldalon is beszerezhető.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza