Az Asus bemutatta a Zenbook UX303 Ultrabookot

Kütyü Magazin - 2014. október 28.

Az Asus bejelentette az új Zenbook UX303-mat. A készülék a hagyományos, eleganciát és teljesítményt ötvöző Zenbookok új generációjának előhírnöke. Az új formatervű gép vékony és könnyű, füstös barna színt és klasszikus Zenbook-részleteket kapott. Az UX303 is egy Ultrabook, csak van egy kis különbség. 

Új Ultrabookkal rukkolt elő az Asus. A gép egy kicsit eltér a hagyományos Ultrabookoktól, ugyanis a nagy teljesítményű, 4. generációs, akár IntelCore i7 processzorok mellé különálló, akár NVIDIA GeForce GT840M grafikus kártya társulhat, illetve max. 3200 x 1800-as (QHD+) felbontású képernyő ejt ámulatba életszerű részleteivel. A Bang and Olufsen ICEpower technológiát használó ASUS SonicMaster hangrendszer pedig a fület kényezteti hangjával.

Új forma és szín

A Zenbook mindig az elegáns számítástechnika élharcosa volt; a vékony és könnyű UX303-mal ezt most még magasabb szintre emeli. A finoman hangsúlyozott klasszikus Zenbook-formával, az ikonikus szálcsiszolt, koncentrikus körös felülettel a gép most még karcsúbb, és remekül illik hozzá a divatos új füstös barna szín.

Az első élén egészen elképesztő, mindössze 3 mm vastagságú, de hátul is csak 9 mm-re vastagodó, precíziósan megmunkált, teljesen alumínium UX303 hajszálvékony élei és finom ívű profilja egyszerre praktikus és vonzó gépet eredményeznek.    

 

           

 

QHD vizuális élmény

A Zenbook UX303 csúcskategóriás 13,3 hüvelykes QHD+ PLS érintőképernyős kijelzővel is rendelhető, amelynek elképesztő, 3200 x 1800 pixeles felbontása van (275 ppi), nem csoda, hogy lenyűgözően éles, ragyogó és életszerű képeket tud megjeleníteni. A különleges tükröződésmentes bevonat csökkenti a zavaró visszatükröződéseket. A 300 cd/m2 fényerő és a 770:1-es kontrasztarány kiemelkedően tiszta képet eredményez a Zenbook UX303 esetében bármilyen megvilágítási körülmények között; a kiváló minőségű – az iparági szabványnál kétszer érzékenyebb – érintésérzékelők pedig kiemelkedő válaszkészséget és precíz érintéses vezérlést kínálnak a navigációhoz vagy rajzoláshoz.

Teljesítménytartalék

A Zenbook család arról híres, hogy ötvözi az eleganciát és a nagy teljesítményt. Az UX303 sem kivétel. A gép erejét a 4. generációs, akár Intel Core i7 processzor adja: ez gondoskodik több feladat zökkenőmentes együttes futtatásáról. Emellé társul a különálló, asztaligép-kategóriájú NVIDIA GeForce GT840M grafikus kártya, amelyen 2 GB video RAM segíti a képek lenyűgöző minőségű megjelenítését és sima renderelését a nagyfelbontású videók vagy a legfrissebb játékok zavartalan élvezetéhez.

Asus SonicMaster és AudioWizard

A Zenbook UX303-ban megtalálható az Asus SonicMaster is, amely a Bang and Olufsen ICEpower technológiáját használja a kristálytiszta vokálok és a mély, részletgazdag basszusok eléréséhez. A kiváló hangminőség eléréséhez az UX303 felsőkategóriás, 1,5 wattos, ovális lengőtekercses és nagy mágnesekkel működő hangszórókkal van felszerelve. A nagy rezgőkamrákkal és az alumíniumházas kialakítással együtt ezek elismerésre méltóan erős hangot képesek nyújtani a teljes frekvenciatartományban.

A különféle hangforrásokhoz más és más audiobeállítások jók; ezek megadását könnyíti meg nagyon az UX303 exkluzív AudioWizard eszköze. A különféle szituációkhoz – zenehallgatás, filmnézés, beszéd, játék és hangrögzítés – öt előre megadott beállítás társítható, ezzel az AudioWizard gondoskodik róla, hogy mindig a lehető legjobb hangot élvezhesse, bármit is hallgat.

 

 

Elérhetőség

Az Asus Zenbook UX303 elérhető már hazánkban is, a Intel Core i5 processzorral és Full HD felbontású kijelzővel szerelt kezdőmodell ajánlott bruttó végfelhasználói ára 269 900 forint.

 

 

Vissza