A 3M ePrivacy szűrője véd az illetéktelen behatolók ellen

forrás: Prím Online - 2014. október 23.

A 3M bemutatta legújabb szoftveres alkalmazását, az ePrivacyt, mely megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a számítógépen tárolt adatokhoz. A megoldás képes beazonosítani a gép tulajdonosát is.

Napjaink online fókuszú világában az adatlopás, illetéktelen betekintés már bárhonnan, bármikor fenyegeti a vállalatok alkalmazottait. Elég csak pár percre őrizetlenül hagyniuk a számítógépüket, laptopjukat és a kíváncsi kollégák, ismerősök, vagy az információkra vadászó hackerek máris kutakodhatnak a gépükben.  

A 3M fejlesztői régóta dolgoznak azon, hogy nagyobb biztonságba helyezzék az irodai berendezéseket. A most bemutatott szoftveres alkalmazásuk, az ePrivacy szűrő megakadályozza, hogy arra jogosulatlanok akár csak egy másodpercre is belenézzenek a készülékekbe és így hozzáférjenek a nem rájuk tartozó adatokhoz.

Az ePrivacy szűrőapplikáció rendelkezik intelligens arcfelismerő technológiával, amely képes az előzetesen bevitt adatok alapján arra, hogy a saját webkameráján keresztül beazonosítsa a készülék tulajdonosát és csak neki tegye láthatóvá a képernyőt. A behatolás-jelző szintén praktikus funkció. Abban az esetben, ha például egy idegen arc jelenik meg a készülék kamerájának „látókörében”, akkor azonnal felugrik egy figyelmeztető üzenet, ami jelzi a tulajdonosnak, hogy rajta kívül más is nézi az eszköz képernyőjét.

Az alkalmazás arra is képes, hogy lezárja a készüléket, amikor azt őrizetlenül hagyják. Az eszköz kamerája érzékeli, hogy nincs a közelben a tulajdonosa, ezért elsötétíti a képernyőt, hogy senki se láthassa, hogy min dolgozott. Miután a gazdája visszatér, a képernyő ismét kiold és lehetővé teszi a megszakított munkafolyamat folytatását. A személyre szabhatóság is fontos eleme az ePrivacy szűrőnek. Ennek köszönhetően a felhasználók a saját igényeik, elképzeléseik szerint végezhetik el a beállításokat és többek közt szabályozhatják azt, hogy kinek engedik meg a betekintést a készülékükbe. 

Az ePrivacy szűrő Windows operációs rendszeren fut és egyaránt elérhető irodai számítógépekre, illetve laptopokra.

 

Vissza