Ingyenes és korlátlan felhőtárhelyet kínál a Hive

Czipperer Dia - 2014. október 20.

Bosszankodhatnak a felhőtárhely-szolgáltatók, egy új belépő ugyanis jól odacsapott nekik. A Hive nevű szolgáltató ingyenes és korlátlan felhőtárhelyet kínál a felhasználóknak.

Egyre többen küldik felhőbe dokumentumaikat, képeiket. A tárhelyszolgáltatók is tudják, hogy a lehető legjobbnak kell lenniük, hogy őket válasszák az emberek, így sorra rukkolnak elő új ajánlatokkal, bővítik az ingyenes tárhelyek körét, új funkciókat vezetnek be stb. Egy új szereplő azonban most felboríthatja az eddigi nyugodt versengést.

A Hive nevű tárhelyszolgáltató egy új belépő a piacon. Mivel nem könnyű a már jó bevált nagy nevekkel versenybe szállni, egy egészen egyedi koncepcióval rukkolt elő. Nem csak hogy ingyenesen kínál tárhelyet a felhőben, hanem mindezt korlátlanul is. Ez tehát azt jelenti, hogy nincs limit, a felhasználók bármennyi adatot feltölthetnek, nem kell fizetniük érte. 

Ennek ellenére fizetős része is van a dolognak, ugyanis az ingyenességért és korlátlanságért cserébe reklámokkal bombáz az oldal, és HD támogatás sincsen. Aki szeretne ezektől megszabaudlni, és élvezni a HD minőséget, havi 9 dollárért cserébe megteheti, ha 10 vagy annál kevesebb barátja használja a szolgáltatást.

Ám minél több barátot, ismerőst hív meg valaki, ez az összeg is csökken. Olyannyira, hogy ha valakinek több mint 100 ismerőse regisztrált a Hive-ra, a rendszer a felhasználót automatikusan prémium státuszba teszi, teljesen ingyen.

A Hive a legtöbb népszerű fájlformátumot támogatja, többek között a BitTorrent linkeket is. Ezáltal arra is van lehetőség, hogy egy adott tartalom közvetlenül a Hive fiókba töltődjön le. 

A Hive egyelőre még beta asztali verziója mellett Android és iOS alapú eszközökre is elérhető a mobilapplikáció, bár mi még nem leltük rá az alkalmazásboltokban.

 

Forrás: TheUltralinx.com

Vissza