3G-képes okoskarkötővel rukkolt elő Will.i.am

Farkas Norman - 2014. október 16.

Bemutatkozott Will.i.am okoskarkötője, a Puls. A sportos megjelenésű kütyü érdekessége, hogy anélkül is telefonálhatunk, illetve SMS-ezhetünk a segítségével, hogy az okostelefonunkhoz csatlakoztatnánk, persze emellett számos, az okosóráknál megszokott szolgáltatást is kínál.

Will.i.am, a Black Eyed Peas frontembere a Dreamforce 2014 keynote során leplezte le a nevével fémjelzett viselhető okoseszközt, mely az alábbi képen látható. A Puls névre hallgató készülék rendkívül sokoldalú: azon felül, hogy mutatja a pontos időt, használható GPS-ként, zenelejátszóként, vagy a lépéseinket és az elégetett kalóriákat számon tartó fitnesz segédként is. Akár Facebook és Twitter oldalunkat is menedzselhetjük vele, sőt hívások kezelésére és üzenetek küldésére/fogadására is képes anélkül, hogy okostelefonunkhoz csatlakoztatnánk.

A Puls gazdag funkcionalitásáról egy Android-alapú operációs rendszer, több szenzor és korrekt hardver gondoskodik. A hajlított érintőkijelzővel ellátott eszköz lelke egy Qualcomm Snapdragon processzor, amit 1GB RAM, 16GB tárhely, GPS és WiFi modul, valamint 3G modem egészít ki. A repertoárban találunk lépésszámlálót, gyorsulásmérőt és egy speciális SIM kártyát is, mely a telefonunkban lévő kártya virtuális másolataként működve lehetővé teszi, hogy ugyanazon hívószámmal használjuk magát az órát, amivel a telefonunkat is.

 

 

Will.i.am kifejezetten viselhető eszközök gyártásával foglalkozó cége, az i.am+ többféle kiegészítővel is előrukkolt, melyek még izgalmasabbá teszik a divatos okoskarkötőt. Ilyen például a hangszórókat tartalmazó hátizsák, vagy a lépéseinket számoló cipő. Egy akkumulátorral ellátott tok is elérhető lesz az eszközhöz, amely vezeték nélkül képes feltölteni és így akár 2 és fél napra elegendő energiával ellátni.

Will.i.am nem árulta el, hogy mennyit kell majd kicsengetni a Puls karkötőért, de az már nem titok, hogy az ünnepi szezonra az amerikai AT&T és a brit O2 szolgáltató kínálatában is elérhető lesz.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza